avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de comodat

Buna ziua

Am nevoie de un contract de comodat pentru sediu social insa proprietarul trebuie sa plece in alta tara zilele acestea. Poate completa acest contrac si ulterior sa il completez eu cu numarul de rezervare a societatii (momentan nu am posibilitatea sa ajung la reg. com. sa fac cererea de inregistrare).
Cel mai recent răspuns: razvanbonciu , utilizator 19:39, 14 Martie 2012
eu am urmatorul model:


CONTRACT DE COMODAT




INTRE:

Art. 1. _________________________________ legitimat cu C.I. seria ____ , nr ___________ eliberata de _____________________ la data de ____________, CNP _____________________, cu domiciliul în _____________________, ____________________________________________, proprietar (conform Contractului de Vanzare - Cumparare nr. __________ din __________) a apartamentului nr.____, situat in ______________________________________________________, in calitate de COMODANT
si
Art. 2. ___________________________________ in curs de infiintare, cu numar de rezervare_________________________, prin reprezentant legal _____________________________ ( administratorul societatii in curs de infiintare/constituire), identificat prin C.I. seria _____, nr. _________, eliberat de____________, la data de___________, cu domicilul in___________________________________________________________________________________,CNP ______________________, in calitate de COMODATAR

OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 3. Se da in comodat imobilul situat in ________________________________________________________________________ in vederea stabilirii sediului social al societatii in curs de infiintare/constituire

TERMEN
Art. 4 . Comodantul acorda comodatarului folosinta apartamentul mai sus mentionat, cu incepere de la data semnarii contractului pe o perioada de ___ (_______________________) luni/ani.

OBLIGATIILE PARTILOR
Art. 5 Comodantul se obliga:
- sa dea comodatarului spre folosinta apartamentul, ce face obiectul prezentului contract;
- sa restituie comodatarului cheltuielile facute cu intretinerea apartamentului.1
Art. 6. Comodatarul se obliga:
- sa foloseasca si sa intretina apartamentul, ca un bun proprietar;
- sa foloseasca apartamentul, potrivit destinatiei stabilite prin prezentul contract;
- sa restituie la data incheierii contractului bunul imprumutat.

RASPUNDEREA
Art. 7. Comodatarul raspunde pentru deteriorarea sau pierderea ? in tot sau in parte ? a lucrului daca nu dovedeste ca deteriorarea ori pieirea s-a produs fortuit sau ca deteriorarea este consecinta folosirii potrivit destinatiei si fara culpa din partea sa.


DAUNE COMINATORII
Art. 8. In cazul in care comodatarul nu elibereaza apartamentul, la sfarsitul contractului, acesta este obligat sa plateasca comodantului, daune cominatorii in valoare de 100 RON pentru fiecare zi de intarziere.


FORTA MAJORA
Art. 9. Forta majora apara de raspundere partea care o invoca.
Partea contractanta care invoca forta majora, o poate face opozabila celeilalte parti cu conditia informarii despre aparitia cauzei de forta majora in cel mult 5 zile de la aparitia acesteia adaugand o confirmare a unor autoritati competente care sa certifice realitatea si exactitatea cauzei.

INCETAREA CONTRACTULUI
Art.10. Raporturile contractuale inceteaza prin restituirea lucrului in stare corespunzatoare la termenul prevazut in contract.
Art. 11. In caz de nerespectare a obligatiilor de catre comodatar, comodantul poate cere rezilierea contractului.

LITIGII
Art. 12. Litigiile dintre partile contractante, in cazul in care nu vor fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi solutionate de instantele judecatoresti competente.

CLAUZE FINALE
7.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
7.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
7.3. In cazul in care partile isi incalca obligatiile lor, neexercitarea de partea care sufera vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea intocmai sau prin echivalent banesc a obligatiei respective nu inseamna ca ea a renuntat la acest drept al sau.
7.4. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de 3 (trei) exemplare, astazi ________________, data semnarii lui.




COMODANT, COMODATAR,


Este bun?
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Este f bun, legea nu impune conditii de forma; este perfect valabil si sub semnatura privata (adica incheiat doar intre parti, nu trebuie dus nici la notar nici la avocat nici la fisc niciunde). Stati linistit, puneti-l sa va semneze in alb cateva exemplare sa aveti, si le completati cand veti avea toate datele de rezervare, cu pixul.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat pfa claudiaP claudiaP Spuneti-mi, va rog, daca un PFA incheie un contract de comodat pentru un apartament cu 3 camere unde mai locuiesc si alte persoane, cat la 100 are dreptul de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat zsozso79 zsozso79 Buna ziua! Am nevoie de un contract de comodat,pentru firma mea de a deschide un punct de lucru.As vrea sa comodez de la o persoana fizica.Cineva nu are un ... (vezi toată discuția)
Activitatea de morarit pe i.i. DANNUTZA85 DANNUTZA85 In legatuta cu o intreprindere individuala care este neplatitoare de tva are ca obiect de activitate fabricarea produseor de morarit, mai exact o moara de ... (vezi toată discuția)