avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creante

Buna ziua,
Un furnizor din Anglia, nu a mai livrat conform facturilor proforme platite de catre mine marfa in valoare de 10000 lire.
Am trimis notificari sa-mi returneze bani dar ma aminat.La aceasta data el nu mai produce.
Ce pot sa fac sa-mi recuperez bani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:07, 15 Martie 2012
Depinde de contractul incheiat..... Poate fi obligat prin hotarare judecatoreasca la plata,ori predarea bunurilor, insa aceasta impoteza nu se aplica in toate cazurile, prn urmare.....depinde de clauzele contractuale.:magic:
~ Conținut șters la cerere ~


De unde rezulta caracterul imperios neutru al instantei, sau poate fi si invers? Antireclama e o solutie licita?

Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
ContSters237899, utilizator
Nu exista contract.
Lucrez cu peste 10 firme din UK si nu am nici un contract.
Nu vor sa facem contracte.
Firma in cauza nu mai produce nimic.
Doresc sa stiu pasi care trebuie urmati ( sa ma adresez instantelor engleze,politiei).
Multumesc.
Il chemati in judecata si ii cereti banii sau marfa. Dvs. va alegeti daca doriti sa primiti marfa sau banii. Puteti sa obtineti banii intrucat a depasit termenul de livrare, iar dvs. poate ati fost nevoit sa achzitionati marfa din alta parte astfel incat in prezent nu va mai este necesara. Partenerul dvs. de afaceri este in culpa astfel incat dvs. puteti sa-i cereti restituirea sumei de bani platita la care sa solicitati si dobanda legala. Mai sunt cateva chestiuni de drept international privat legate de faptul ca este un contract intre persoane straine si de modalitatea in care a fost incheiat contractul. Daca aveti nelamuriri reveniti cu intrebari.

Alte discuții în legătură

Contract la distanta andreea_anghelescu andreea_anghelescu Buna ziua, Am un prieten care are o firma de curierat in Anglia. El angajeaza in principiu romani cu acte acolo. A cunoscut un englez care de asemenea avea ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Lulica Lulica Buna ziua Problema mea: in luna Mai am facut o comanda on-line la o firma din Tara Romaneasca pentru livrarea unor bulbi de flori. Livrarea urma sa aiba loc ... (vezi toată discuția)
Cum aș putea găsi un avocat pt a-mi putea recupera banii pe ... Godgearodica@gmail.com Godgearodica@gmail.com Cum aș putea găsi un avocat pt a-mi putea recupera banii pe care i-am investi în bitconi țin să menționez că firma este înregistrată pe Anglia. (vezi toată discuția)