Am un prieten care are o firma de curierat in Anglia. El angajeaza in principiu romani cu acte acolo. A cunoscut un englez care de asemenea avea o firma si au facut un soi de parteneriat: in momentul in care prietenul meu avea prea multe cereri de angajare ii transfera la englez cu conditia ca acesta sa ii dea un comision de 5 lire/zi/om atata timp cat omul respectiv lucra in firma englezului.
In primele cateva luni au fost de acord, englezul a platit conform planului lor agreat. De cateva luni nu mai vrea sa mai plateasca, desi are in firma oameni trimisi de prietenul meu.
Intrebarea este: exista vreo posibilitate ca, in cazul in care, prietenul meu il ataca in instanta pe englez, sa aiba castig de cauza, avand in vedere ca nu au semnat un contract pe hartie? Singurele dovezi pe care le are sunt conversatiile online in care englezul spune ca este de acord cu intelegerea, plus toate statele de plata si actele doveditoare ale platii taxelor pentru banii primiti.
În România această situație, așa cum o descrieți, ar fi fost nelegală, așa cum cred că este și în Anglia. Firma prietenului dvs ar trebui să aibă posibilitatea legală și să respecte niște proceduri pentru a acționa în acest mod..
Ar trebui să consultați un avocat din Anglia deoarece acolo o astfel de procedură poate fi simplificată și, în consecință, legală.