avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dare ºi luare de mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dare ºi luare de mita

Un politist intocmeste un dosar penal pentru delapidare unei persoane ce lucra ca vanzator , si solutia de trimitere in judecata este acceptata de procuror. Inainte de finalizarea dosarului vorbeste telefonic si verbal cu patronul vanzatorului ii spune ca va primi solutia de la parchet,pentru delapidare. Patronul spune ca va da afara pe acel vanzator, iar politistul il intreaba daca dupa solutionarea dosarului in locul acelui vanzator poate angaja pe o fiica unui coleg, care nu a lucrat deloc în acel dosar. Va rog sa-mi spuneti daca este dare si luare de mita ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 22:21, 14 Martie 2012
pai care ar fi mita ?
angajatorul are dreptul de a angaja pe cine vrea.
banuiesc ca daca dosarul e deja trimis in instanta au fost probe solide impotriva vanzatorului.
Dosarul este la procuror, dar angajatorul nu a dat afara vanzatorul si nici nu a angajat pe nimeni pana la finaliyarea dosarului si trimiterea in instanta
Au fost interceptate discutiile telefonice si ambientale dintre politist si angajator.
Este greu de spus.
Ar putea fi vorba de aceasta infractiune.
Pe de alta parte are dreptate si Doberv...
In Romania orice este posibil intr-o astfel de situatie.
Politistul i-a spus angajatorului sa nu-l dea afara pe vanzator pana la finalizarea definitiva a dosarului, vanzatorul este tot la locul lui de munca si nu s-a facut nici o angajare

Alte discuții în legătură

Invinuit de luare de mita lupy lupy SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio? masli masli Imi puteti spune articole din lege care reglementeaza daca inregistrarea audio?De fapt ma intereseaza daca inregistrarea unei discutii private la locul de ... (vezi toată discuția)
Speta luare de mita OvidiuFilip OvidiuFilip Va prezint urmatoarea situatie: Se face sesizare 112 la 2 ore dupa o actiune la care au participat 7 politisti cu privire la faptul ca un politist ar fi ... (vezi toată discuția)