avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ordine plati insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ordine plati insolventa

Buna ziua! O firma este in insolventa si are datorii in principal salarii si impozite (fara datorii la banci, ipoteci, etc). Intrebare este: din banii care se vor incasa din vanzarea activelor ce se plateste mai intai: salariile restante sau onorariul lichidatorului? mentionez ca sumele estimate a se incasa nu acopera integral salariile + onorariul lichidatorului. Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ElenaRota , utilizator 11:24, 15 Martie 2012
Ordinea platilor dupa valorificarea patrimoniului societatii, pe scurt, este :
1. Cheltuielile de procedura (onorariu lichidator, cheltuieli efectuate de acesta in procedura - ex. evaluari, taxe, timbre postale etc., cota 2% UNPIR);
2. Creditorii garantati cu bunuri aflate in proprietatea debitoarei;
3. Salariatii societatii;
4. Bugetarii;
5. Chirografarii.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. suntem în procedura de insolvență a unei societăți ... Ivan Amelian Ivan Amelian Bună ziua. Suntem în procedura de insolvență a unei societăți comerciale, cu datorii la ANAF. Judecătorul a hotărât (fără ședință publică) ... (vezi toată discuția)
Creditor si lichidator!!! IOANA9 IOANA9 Buna ziua, Am de recuperat salarii restante de la fostul angajator care, intre timp a intrat in insolventa. Tocmai ce am primit din partea lichidatorului ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)