avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire concediu

buna ziua,
ma numesc cristina. Am doua fetite, de 4 ani si 3 luni si 2 ani si 7 luni. Am lucrat la firma xxx, pana la nasterea primei fetite, cand am intrat in concediu de maternitate in 2007.31.12. In 24.07.2009 am nascut a doua fetita, si evident am intrat in cel-de-al doilea concediu de maternitate. In 2011, pe 24.07 cand se incheia legal al 2-lea concediu de maternitate nu m-am putut prezenta la serviciu din cauza unor probleme medicale grave.
Angajatorul, in aceste conditii mi-a desfiintat contractul de munca pe motiv de neprezentare. M-a informat de acest lucru, in august, atunci cand am luat legatura cu ei. In acel moment, fiind pusa in fata faptului implinit nu am reactionat in nici un fel, deoarece inca mai aveam probleme de sanatate. Mi-am ridicat documentele de la ei si am plecat.
In luna februarie 2012, cautand de lucru si negasind nimic, am dorit sa intru in somaj. De la fortele de munca am aflat ca figurez in continuare in concediu de crestere a copilului la firma xxx.
Luand legatura cu angajatorul, s-a scuzat ca a facut o greseala in Revisal( imi inregistrase contractul de munca ca fiind suspendat inca de la intrarea in primul concediu de crestere a copilului) si ca e de acord sa rezolvam problema pe cale amiabila; adica sa-i inaintez o cerere de incetare a contractului incepand cu data de 24.07.2011.
Eu vreau sa inaintez o cerere de concediu fara plata,din data de 24.07.2011 pana la 31.12.2011 (cel putin) si apoi sa inaintez o cerere de intrerupere a contractului .
In martie am aflat ca sunt din nou insarcinata cu cel de-al treilea copil. Evident, daca angajatorul nu mi-ar fi inchis contractul de munca si nu ar refuza sa ma reangajeze as beneficia de asigurare si taxe platite, as putea intra in concediu de crestere copil si de-a lungul sarcinii de analize gratuite prin medicul de familie.
Ce pot face in aceasta situatie? Ce drepturi si obligatii am?

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate si concediul de crestere copil blonda27 blonda27 Pana la 24.07.2011 am fost in concediu crestere copil. La data de 11.08.2011 m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata modificat ulterior in contract ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere.... cristina_adriana cristina_adriana o sa nasc aprox cand fetita mea o sa aiba 2 ani si 2 luni, cum se procedeaza in situatia asta? mai trebuie sa lucrez 2 luni de zile ? sau cum...¿ (vezi toată discuția)