avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Buna seara!
Vineri prietenul meu a platit 118 milioane taxa auto, masina a trecut-o pe numele mamei sale, si in prezent el este plecat din tara are niste probleme si nu se poate intoarce prea curand. As vrea sa stiu care sunt exact pasii de urmat pentru recuperarea acestei taxe, daca se recupereaza in totalitate sau partial, si daca stiti cat poate dura procesul...? Suntem din Galati. Multumim frumos.
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 01:47, 19 Martie 2012
Am raspuns pe privat
Va rog un raspuns concret la intrebarea mea... mai departe decid dupa... multumesc!
Se poate sa imi raspunda cineva? Va rog mult!
-primul pas clientul vine la cabinetul avocatului cu actele masinii ,semneaza un contract de asistenta .Avocatul se ocupa integral de TOT ,clientul nu trebuie sa se prezinte la nici un termen ,are avocat care sa-l reprezinte (de aceea il plateste)
- taxa se recupereaza INTEGRAL
-procesul dureaza intre 6 luni si un an
shekerim a scris:

Buna seara!
Vineri prietenul meu a platit 118 milioane taxa auto, masina a trecut-o pe numele mamei sale, si in prezent el este plecat din tara are niste probleme si nu se poate intoarce prea curand. As vrea sa stiu care sunt exact pasii de urmat pentru recuperarea acestei taxe, daca se recupereaza in totalitate sau partial, si daca stiti cat poate dura procesul...? Suntem din Galati. Multumim frumos.

1 se recupereaza integral ,ba mai primiti si dobanda la acesti bani, plus cheltuieli de judecata
2. procesul dureaza maxim 1 an-daca nu sunteti din Bucuresti, in Bucuresti mult mai mult
3.procedura;cerere prealabila, actiune Tribunal , recurs curte de Apel

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de poluare louisa louisa Buna seara, Am o masina adusa din Germania ce nu a mai circulat in Romania si pentru care am achitat suma de 4600 lei reprezentand taxa pentru emisii ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto monicalina monicalina Credeti ca as putea sa incep demersurile de recuperare a taxei auto singur fara sa apelez la un avocat?Momentan sunt intr-o situatie financiara foarte proasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare alexteo alexteo Buna ziua doresc sa stiu care este procedura de recuperare a taxei auto pentru prima inmatriculare si cine ma poate ajuta cu multumiri (vezi toată discuția)