avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Credeti ca as putea sa incep demersurile de recuperare a taxei auto singur fara sa apelez la un avocat?Momentan sunt intr-o situatie financiara foarte proasta si nu imi permit sa platesc onorariul unui avocat.Si ce pasi trebuie sa fac ca sa pot recupera banii?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:52, 21 Septembrie 2011
Pasul 1. Cerere catre AFP pentru restituirea taxei. În petiţie trebuie precizat că taxa este discriminatorie, drept pentru care soliciţi returnarea ei, plus dobanda actualizată până la data restituirii. Chitanţa cu care ai plătit trebuie anexată petiţiei. Raspunsul vine in 30 de zile.
Pasul 2. Cerere de chemare în judecată a Fiscului care se depune la Secţia Comercială şi de contencios administrativ a Tribunalului de care aparţineti.
Prin cerere vei solicita restituirea taxei de primă înmatriculare şi suportarea de către stat a cheltuielilor de judecată.
Pasul 3. Daca castigati la Tribunal, AFP va face recurs la Curtea de Apel
Pasul 4. Daca castigati si la Curtea de Apel, hotararea data devine executorie si puteti recupera banii.

Va recomand totusi sa apelati la un avocat. Exista anumite societati civile de avocati si chiar cabinete de avocatura care nu cer la inceput nici un ban ci 10% din „castig” la finalizarea cazului.

Procedura dureaza aproximativ 6-12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vindut masina.mai pot recupera taxa auto? mirel-d mirel-d in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera taxa de prima inmatriculare trutaanca trutaanca imi pot recupera taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism inmatriculat in romania la data de 20 noiembrie 2008 daca dau statul in judecata? (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Bias39 Bias39 Am cumparat o masina pe care nu am inscris-o avand in vedere ca trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare. Pot solicita scutirea de la plata acesteia ... (vezi toată discuția)