avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... restituire taxa de poluare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

restituire taxa de poluare

Buna seara,
Am o masina adusa din Germania ce nu a mai circulat in Romania si pentru care am achitat suma de 4600 lei reprezentand taxa pentru emisii poluante.
As dori sa stiu daca se mai poate recupera si care este procedura.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 00:24, 8 Septembrie 2012
Da, se poate recupera fara probleme pe calea unei actiuni in justitie.
Imi puteti spune care este procedura,va rog?
Mentionez ca am adus masina in tara in luna iunie 2012 si taxa am platit-o in 29.06.2012
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
louisa, utilizator
Intai trebuie sa trimiteti AFL o adresa prin care sa solicitati rambursarea taxei pe emisii poluante. Taxa reprezinta procedura administrativa prealabila conform art. 7 din legea 544/2004. S-a promovat un RIL care statueaza ca sunt admisibile cererile de rambursare a taxei fara cererea administrativa prealabila, insa e mai bine sa o parcurgeti.
Ulterior chemati in judecata AFL, solicitand rambursarea taxei, impreuna cu dobanda legala de la data introducerii actiunii si cheltuieli de judecata (taxa timbru 39 lei, onorariu avocat.)
Adresa catre AFL e suficienta,nu trebuie si la Mediu facuta adresa de rambursare ?
Adresa o faceti catre AFL fiindca ei au incasat banii. Fondul de Mediu este chemat doar in garantie, pentru a rambursa si ei banii catre AFL.
Eu chem in judecata Fondul de Mediu prin actiunea principala, pentru a economisi timp. Daca nu as chema eu, ar fi cel putin o amanare, fiindca ar cere AFL.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto shekerim shekerim Buna seara! Vineri prietenul meu a platit 118 milioane taxa auto, masina a trecut-o pe numele mamei sale, si in prezent el este plecat din tara are niste ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei de poluare consult_avocat consult_avocat As dorii sa contactez un avocat din judetul Hunedoara care imi poate rezolva inmatricularea autoturismului fara plata taxei de poluare. Doresc nume avocat si ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare lorecriss lorecriss Buna seara! In 2010 am platit 2600 lei taxa de poluare,doamnele de la finante mi-au spus ca din aceasta suma nu pot recupera nimic,vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)