avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nudul proprietar poate inchiria proprietatea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nudul proprietar poate inchiria proprietatea?

Buna ziua,

Nudul proprietar poate inchiria proprietatea (apartamentul) daca are acordul (verbal) de la uzufructari (uzufruct viager)? Sau trebuie facuta o hartie intre cele doua parti? Uzufructarii sunt de fapt parintii.... Impozitul pe venitul obtinut din inchiriere il plateste nudul proprietar. Cum ar trebui procedat?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:53, 15 Martie 2012
el nu incheie contractul de inchiriere ca proprietar ci ca mandatar al parintilor. Trebuie un contract de mandat intre uzufructuari si el
Contract de mandat intre uzufructuari si nudul proprietar se poate incheia intre cele doua parti sau este absolut necesar sa mergem la notar?
avand in vedere ca si contractul de inchiriere e un act sub semnatura privata, si contractul de mendat poate fi sub semnatura privata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager drpopescu drpopescu Buna ziua. Ma vad nevoita sa va cer ajutorul intr-o problema care imi tulbura viata. :(( Intr-un contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager eu si sora ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)