avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creanta neacceptata la insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creanta neacceptata la insolventa

la o societate comerciala se deschide procedura. se depune declaratie de creanta cu o intarziere de 2 zile. adm jud include in tabel creanta, care e aproapre 1 miliard iar adm de drept al debitoarei face contestatie si pierde. dosarul acum e plecat in recurs, cu sanse de castig dupa parerea mea. daca se va admite recursul si creanta este exclusa din tabel, dupa inchiderea procedurii, caci vrea reorganizare, se va putea cere din nou deschiderea unei noi proceduri? caci dupa cum spuneam creanta depaseste cu mult pragul prevazut de lege.
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 15:10, 1 Aprilie 2012
Daca societatea intra in reorganizare, toate creantele ce nu sunt supuse platii conform planului de reorganizare sunt sterse din pasivul societatii debitoare. Astfel nu se poate solicita din nou deschiderea procedurii pentru creante nascute anterior.
Va sfatuiesc sa va aparati interesele destul de bine in recurs.
nu inteleg care e considerentul pentru care se sterge creanta. L 85 nu stipuleaza nimic in acest sens. singura sanctiune despre care se face vorbire este decaderea de la masa credala. as avea nevoie de mai multe informatii in acest sens. multumesc frumos
considerentul este corect
" Art. 137. (2) La data confirmării unui plan de reorganizare, debitorul este descărcat de diferenţa dintre valoarea obligaţiilor pe care le avea înainte de confirmarea planului şi cea prevăzută în plan. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume modimpex modimpex buna ziua! am un client care a intrat in reorganizare judiciara. am o anumita suma de recuperat. am primit raspuns de la firma de insolventa: \"Conform ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la firma iesita din insolventa euro2002 euro2002 buna ziua sunt creditorul unei firme ce a iesit din insolventa si prin hotararea instantei a fost repusa in circuitul comercial. M-am inscris la masa credala ... (vezi toată discuția)