avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Strainii si legile noastre
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Strainii si legile noastre

Un cetatean extra-european (pakistanez) poate deveni PFA in Romania? Ce are nevoie?

Stiti? Nu vreau sa ma casatoresc cu el doar pentru acte dar vreau sa-l ajut cumva sa ramana in tara fara necesitatea casatoriei. Mentionez ca am fost casatorita cu un cetatean strain si el nu a fost sincer la interviul pentru prelungirea sederii si mi-a facut probleme din aceasca cauza. Si nu pot acum sa il pun pe prietenul meu actual in dificultate...

Am mentionat de unde este ca poate stie cineva dintre dumneavoastra daca aceasta tara are regim special aici sau vreo facilitate aparte pentru a ne lega de ea pentru a fi cat mai corecti in procedura de prelungirea permisului de sedere ...

:) va multumesc anticipat! o zi /seara buna!

Mary
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
dark_maria87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:09, 15 Martie 2012
Pentru a putea deveni PFA, cetateanul pakistanez trebuie sa aiba in prealabil permis de sedere in România.

Cu ce fel de viză se află în România?

Pentru a putea rămâne în continuare în România trebuie sa fie actionar sau asociat cu atributii de conducere sau administrare al unei societati comerciale si sa obtinea avizul Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine dar trebuie sa arate ca are 100.000 euro sa investeasca in România.

În functie de profesie ar putea apela la o viza de luna sedere pentru activitati profesionale dar ar trebui sa se intoarca in Pakistan pentru a depune cererea.

Să zicem ca Pakistanul nu este chiar in Top ten countries agreed for visa
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
A fost plecat in Italia si s-a intors cu o viza de doua luni ... si inainte a avut ceva la refugiati ... ma rog ... DAR PREVEDEREA CU ACHIZITIONAREA DE PROPRIETATI: CASA / TEREN DE CONSTRUCTIE/ SPATIU COMERCIAL ESTE VALABILA PT PRELUNGIRE? MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
dark_maria87, utilizator
Mai multe detalii aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume gresit kaledamr kaledamr buna ziua,sunt strain cu statut de refugiat in romania,cand am obtinut sedere in ro.acum 7 ani ,au fost inversate 2 litere la numele meu care in lima araba nu ... (vezi toată discuția)
Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 3 ani cu cetatean pakistanez are carte de rezidenta in cipru si certificat de casatorie din romania am fost impreuna in romania anul trecut ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie AuraAyan AuraAyan Buna seara!Sunt căsătorită cu un cetățean pakistanez,căsătoria este înregistrată în Registrele Romane.Avem un băiețel în vârstă de 10 luni,ne ... (vezi toată discuția)