avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nume gresit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nume gresit

buna ziua,sunt strain cu statut de refugiat in romania,cand am obtinut sedere in ro.acum 7 ani ,au fost inversate 2 litere la numele meu care in lima araba nu are importanta(ie,in loc de ei),pe urma m-am casatorit. sotia are numele meu actual care apare in actele mele(acte adica permis de sedere si document de calatorie pentru refugiati emise de o.r.i)am facut si permis de conducere ,contract de munca ,totul pare ok,)acum cand am vrut sa prelungesc actele(viza)functionarul mi-a spus ca ca literele nu corespund cu actele mele veche acum 7 ani ca nu e in regula ,am incercat sa explic ca in limba mea nu are importanta se scrie numele la fel depende de traducator ,noi avem alte litere la scris...ce fac cu numele de familie care i-a luat sotia restul de acte la masina etc..atentie ,am mai prelungit valabilitate actele mele fara probleme acum 3 ani,acum astept o luna ce o sa fie daca modifica cel actual sunt termina , ,,va intreb cum fac sa pastrez numele meu actual,daca eram roman puteam prin tribunal ,,se poate si strain mai ales ca sunt refugiat sa apeleze la tribunal ,poat la notar ajuta,,am putut traduce certficat de nastere cu numele meu actual in acte,,ajuta??multumesc
Cred ca ar trebui sa mergeti la un notar unde sa dati declaratie pe proprie raspundere ca cetateanul (asa cum apare in actele dvs.in prezent)este aceiasi persoana cu cu cetateanul(cu numele dvs corect).
puteti la primaria unde v-au eliberat actul cu numele eronat , sa faceti o cerere de rectificare prin care solicitati ca prin dispozitia primarului, numele eronat sa fie inlocuit cu cel corect, inclusiv pe certificatul de casatorie si cel de nastere al copiilor(daca e cazul).
Pentru aceasta trebuie sa atasati certificatele ce contin eroarea materiala(numele gresit ) si actul de identitate original, in baza caruia ati fost inregistrat in Romania, pentru a se constata ca a fost savarsita o simpla eroare din partea angajatului care a facut transcrierea.
Multa bafta!
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic
actele mele actuale (permis de sedere si pasaport)sunt eliberate de oficiul roman de imigrare ,si sunt asa de 7 ani,acum spun ca in actele mele din tara de origine numele e cu doua litere gresite inversate,,eu intre timp in acei 7 ani m-am casatorit am si diploma cu numele meu care e scris in acte actule si care ei considera gresit, si vreau sa ramane asa altfel e greu,plus in limba mea nu are imoprtanta literele respective nu stiu ce fac ,astept raspuns din parte lor si astept audienta sa vad ce fac,,tot ce am e cu numele actual pana si viza de sedere ,cont ,certificat de casatorie romanesc ,permis conducere ,,,puteti recomenda avocat daca o sa fie nevoie ,,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean roman cu cetatean ucrainean 123george123 123george123 Amsi eu o problema (mai multe) ne-am casatorit in 2012 eu si sotia mea de origine ucraineanca am tradus toate actele ei legalizate cu apostila si toate ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Oficializarea actelor de casatorie cu un cetățean non ue Firstgoo Firstgoo Buna seara , Sunt un cetatean palestinian casatorit cu o romanca la mine in tara , insa actele nu sunt inca oficialezate in romania . Care este ... (vezi toată discuția)