avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de Credit......
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de Credit......

Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate bancile, dar tot figurez in Biroul de Credit si in momentul de fata. Pot face o cerere scrisa catre banca/banci pentru a fi scos din Birou?
Cel mai recent răspuns: maryan27 , utilizator 05:21, 19 Martie 2012
1) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
Art. 17.
(1) Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:
a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;
1. Nu vad niciun motiv intelemeiat si legitim pentru care ar cere asta.
2. Simpla inscriere in biroul de credit nu produce in mod direct efecte impotriva sa.

Dar, ok, poate interpretarea mea e gresita si atunci e bine sa faca cererea. Va rog sa reveniti cu un raspuns sa vedem daca v-a fost aprobata. In cazul asta, oricine a avut intarzieri la plata unor credite deja lichidate, poate cere si obtine radierea sa, si face imposibila verificarea istoricului de catre creditori.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters194995, utilizator
Am un caz in care clientul a obtinut stergerea din baza de date cu sprijinul ANSPDCP
Dar era o speta identica? Adica el pur si simplu intarziase, sau a fost o eroare a bancii?
Nu a platit niste rate 2 ani in urma si a fost trecuta in baza de date a biroului, a fost trimisa o noficare catre birou, au raspuns negativ si am apelat la ANSPDCP si s-a rezolvat

Alte discuții în legătură

Stergere birou credite ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua, Care ar fi temeiul legal pentru a formula o cerere catre banca pentru a sterge istoricul negativ din Biroul de Credit, avand in vedere lipsa ... (vezi toată discuția)
Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite distroe distroe Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din ... (vezi toată discuția)
Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)