Care ar fi temeiul legal pentru a formula o cerere catre banca pentru a sterge istoricul negativ din Biroul de Credit, avand in vedere lipsa instiintarii prealabile a debitorului
Daca banca nu a anuntat clientul anterior raportarii la Biroul de credit, inregistrarea este nula. Mai exact, bancile au obligatia legala de a-si anunta clientii cu minimum 15 zile inainte de a-i raporta ca restantieri. Prevederea a fost instituita printr-o decizie a ANSPDCP – Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, tocmai pentru a evita inregistrarile eronate si de a oferi clientilor posibilitatea de a-si lamuri situatia si de a plati restanta. Deci notificati bancii cu cerere cu confirmare de primire sa va stearga din baza de date .Daca refuza adresati-va ANSPDCP-Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal care ii va sanctiona....
S-ar putea ca banca sa va trimita o instiintare si sa va blocheze din nou apoi in mod legal.
Inf-u paci!
emanuelbena
Acum 3 ani de zile am facut un imprut la un INF , Icredit mai pe scurt , am avut o intarziere de plata de 67 de zile deci cu 30 de zile mai mult decat prevedea ... (vezi toată discuția)
Birou de credit
ElenaEne96
Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)