avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECLARATIA 300
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECLARATIA 300

buna seara, daca tin contab cantitativ valoric si inregistrez raporturile Z 707.01=4427.01 tva 9% si 707.01=4427.02 tva 24% cand dau din program transfer in decla 300 im baga suma la 24%, tva de 9% nu trebuie trecut in decla 300?nu trebuie sa existe ceva sa le bag separat?sunt bonuri fiscale
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 21:42, 15 Martie 2012
Ar fi trebuit sa apara separat. Cred ca e mai oportun sa vorbesti cu programatorul.
Nu cred c-ati fost tocmai inspirata cu cele 2 analitice pentru 4427.Progranul dvs nu poate face diferenta intre un TVA de 9% si unul de 24% doar pentru ca i-ati atasat sinteticului 01 si 02.E nevoie de o setare suplimentara, de-o bifare undeva.Luati legatura cu administratorul programului sa va indrume in ajustarile necesare.:)
In plus, decontul de tva se intocmeste dupa jurnalele de vanzari si cumparari, nu dupa balanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face o rectificare? analici analici Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta : in luna a 9 la o firma care are \"Z\"-uri am gresit intr-o zi suma si deorece clientul nu mi-a adus \"Z\"-ul final ... (vezi toată discuția)
Factura inregistrata gresit denisa2011 denisa2011 buna ziua in luna martie 2012 am inregistrat o factura fiscala cu 100 de lei in plus fara tva cum fac sa coerctez aceasta eroare am facut 4111=4427 -24 si ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinregistrare factura in jurnalul de cumparari sensoaltec sensoaltec buna, la un control venit de la finante la firma unde muncesc, s-a descoperit ca am uitat sa inregistrez in jurnalul de cumparari o factura. ce risca firma ... (vezi toată discuția)