avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare - alte solutii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare - alte solutii

Buna ziua.

Doresc sa inchei pentru o persoana insarcinata in luna a 3-a un contract de colaborare pentru a o ajuta sa primeasca o indemnizatie mai buna deoarece pe cartea de munca are minim pe economie.
As dori sa stiu ce fel de contract se poate face (am inteles ca contractul de colaborare nu mai este valabil) si ce cod COR.
Este posibil un contract de mandat?
La contractul de mandat se plateste tot doar impozit de 16%?
Exista vreo regula ca functia de pe cartea de munca sa fie compatibila cu cea de pe contractul nou creat?

Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
lauricafl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 23 Martie 2012
Puteti incheia un contract de comision .. Acesta este contractul prin care o parte, comisionarul, se obliga, in baza unei imputerniciri data de cealalta parte( comitentul), sa incheie acte de comert in nume propriu dar pe seama comitentului, in schimbul unei remuneratii.

Pentru un astfel de contract nu este necesar codul COR ...
Model gasiti aici
[ link extern ]
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns, dar mai am o problema, noul contract o sa il fac cu un ONG, o Asociatie Patronala a IMM-urilor, as putea face contract de comison aici, sau ce fel de contract. La Patronat mai sunt salariati dar pe un proiect european, efectiv pe Patronat este doar un asistent manager, si un consilier juridic, pe ce functie as putea face contractul, ceva pt promovarea patronatului (sa imparta pliante) as putea face?
Pentru incheierea unui astfel de contract nu trebuie neaparat ca , comisionarul sa aiba o anumita functie ... partile intr-un astfel de contract sunt: comitentul si comisionarul ... comitentul poate fi un ONG, o S.C. etc., iar comisionarul o persoana fizica fara a avea o anumita functie ......
As mai avea cateva intrebari daca sunteti amabil.
1. Si acest contract de comision trebuie inregistrat si la Finante sau undeva? Si ce taxe se platesc la el? Doar impozit si sanatate?
2. Plata comisionarului trebuie sa fie ca si procent din ceva ce "produce" el sau poate fi si o suma fixa? Problema este ca nu il pot pune pe comisionar sa imi vanda ceva sa imi produca bani, ci doar sa il platesc cu o suma fixa pentru ca face ceva. Nu am ce sa il pun sa vanda, Asociatia nu vinde nimic.
3. Ce "job" as putea sa ii trec ca ar face comisionarul, daca se poate vreun exemplu potrivit.

Va multumesc!
De fapt pentru ce activitate doriti sa incheiati un astfel de contract ? ...:-/

Alte discuții în legătură

Contract de comision Silvia  Aldea Silvia Aldea Va rog frumos, daca se poate si aveti, as avea nevoie de un model de contract de comision. Dar sa fie un contract care ar rezista in instanta in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Contract de comision AJV AJV Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc? Multumesc de ... (vezi toată discuția)