avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primirea salariului pe card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primirea salariului pe card

Buna seara.
Va rog sa-mi dati si mie un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
Am o prietena care este in concediu de maternitate. Avand in vedere faptul ca nu se poate deplasa a trimis o solicitare scrisa, prin sotul ei la angajator, pentru ca acesta sa-i vireze drepturile banesti(pentru concediu de maternitate) pe card. Angajatorul a refuzat sa primeasca cererea motivand ca nu a fost solicitantul personal. Prietena mea a trimis cererea in cauza angajatorului prin email si prin posta cu confirmare de primire insa nu i-a dat niciun raspuns pana in prezent.
Cum ar trebui sa procedeze prietena mea pentru a putea primi drepturile salariale pe card deoarece nu se poate deplasa la sediul angajatorului pentru aceasta. Poate angajatorul sa fie tras la raspundere pentru faptul ca a refuzat sa primeasca cererea in cauza trimisa prin intermediul sotului?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 16 Martie 2012
Nu poate fi tras la raspundere pentru asa ceva, intrucat nu exista cadrul legal ... insa mi se pare imoral felul cum a procedat angajatorul ...

Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. (art.166 alin.1 si 2 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului barbone_2006 barbone_2006 Buna ziua As dori sa stiu cum trebuie sa procedez ca sa imi primesc ultimul salariu(lichidarea) de la fostul meu loc de munca prin banca? Datorita faptului ... (vezi toată discuția)
Card de salariu aum300 aum300 Angajatul care refuza primirea salariului pe vreun card sau in vreun cont poate fi constrans de angajator ?Ce sanctiuni poate sa-si atraga angajatorul daca ... (vezi toată discuția)
Salariul pe card SDENYS23 SDENYS23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? ... (vezi toată discuția)