avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire a salariului
Discuție deschisă în Executare silită

poprire a salariului

sunt cadru militar,am credite restante la 2 banci,in urma divortului creditele fiind comune ,am actionat un proces de partaj pentru acestea,in urma procesului s-a stabilit plata in mod egal a creditelor,una dintre banci a dispus executarea silita prin proprirea unei treimi din salariu pentru restante,tinand cont ca in suma totala a salariului se regaseste si drepturile privind norma de hrana,care din cate stiu nu poate fi supusa nici unei propriri din punct de vedere legal,prin proprirea unei treimi din venitul total este regasita si o parte din aceasta norma,intrebarea mea catre dvs.este cese poate face din acest punct de vedere,si da
ca executorul bancar poate dispune de blocarea contului stiind ca in suma totala este inclusa si aceasta norma de hrana,tinand cont de faptul ca mai am si alte proprilegale,cum ar fi pensia alimentara,sperand ca m-am facut inyeles astept un raspuns de la dvs,.
Cel mai recent răspuns: OvidiuT25 , utilizator 02:49, 17 Martie 2012
singura cale este contestatia la executare, depusa in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de existenta popririi.
unde pot depune aceasta contestatie?
la instanta de executare - judecatorie
Nu stiu daca era indicat sa deschid subiect nou pe aceeasi tema, de aceea pun aici cateva intrebari. Daca e incorect cum am procedat rog un moderator sa stearga mesajul.

Am fost anuntat astazi ca au primit la locul de munca, pentru mine, o adresa de infiintare a popririi, (insotita si de un titlu executoriu) pentru o amenda legata de circulatie de 800 lei, pe care am platit-o deja in noiembrie anul trecut. Am depus chitanta in original la grefa parchetului in vederea inchiderii dosarului (dosarul a fost aici, in Bucuresti) in termenul legal asa cum scria in Comunicarea primita atunci si mi-am facut cateva copii. Domiciliul meu este pe Onesti.
Am trimis tot astazi la AFP Onesti o "scrisoare" prin care explicam situatia si am anexat la ea cam tot ce aveam legat de acea amenda, inclusiv o copie a chitantei pentru acea amenda.
Presupun ca prin scrisoarea pe care am trimis-o nu voi rezolva nimic.

Din ce am citit prin hartii, pot contesta adresa de infiintare a popririi la instanta judecatoreasca competenta. Intrebarile mele ar fi:

1. daca asta este singura modalitate de "stergere" a acelei presupuse datorii, desi am cam inteles raspunsul dintr-un mesaj anterior.
2. daca contestatia trebuie sa o depun la Judecatoria din Onesti, sau pot s-o fac si in Bucuresti.
3. are rost sa merg din nou la Parchet sa intreb ce s-a intamplat de au trimis la Onesti cum ca nu am platit? Cei de la parchet isi pot corecta singuri greseala (daca le apartine lor) sau trebuie sa ma plimb pe la procese eventual prin Onesti?

Sincer, nu prea inteleg de ce s-a ajuns in situatia asta, din moment ce am respectat termenul de plata al amenzii si am depus chitanta la dosar. Sunt bucuros ca sunt pus pe drumuri...

Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau vreo informatie? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
OvidiuT25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata si instiintare de infiintare poprire emise in aceeasi zi elenisa elenisa Se poate ca somatia de plata sa aiba aceeasi data ca si adresa de infiintare a popririi? Sau ar trebui ca somatia de plata sa fie urmata de adresa de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita buldogul71 buldogul71 am fost executat silit conform unei hotariri civile,executorul judecatoresc la finele actiunii de achitare mi-a trimis in scris desfiintarea popririi ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt un credit la un ifn vechi de 8 ani rodiiik97 rodiiik97 Buna ziua in 03.2007 am luat un credit de la Cofidis ifn prin posta, am trimis cererea la ei completata atat la rubrica mea cat si a sotului pt ca asa cerea ... (vezi toată discuția)