avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea

Tatal meu a decedat in urma cu 20 de luni,am asteptat sa facem succesiunea cand se intoarce sora mea din strainatate dar ea a refuzat sa participe motivand ca sunt cheltuieli mari si ca o vom face cand nu va mai fi si mama.
Locuiesc in casa parinteasca care are o suprafata de 128 m patrati la nivelul superior avand jumatate si sora mea asa cum s-a facut impartirea verbala cand inca traia parintele nostru iar la parter locuieste mama in jumatatea parterului locuid fratele meu.Ca impartire ar mai fi si trei loturi mici de teren.Pentru toate acestea nu exista documente de proprietate decat in evidentele primariei de care apartinem deoarece nu s-a dezbatut nici o succesiune nici de catre bunici sau parinti.Fratele meu este violent,mai ales cand consuma alcool,sparge usile,ma ameninta cu bataia si chiar cu moartea mentionand ca daca anunt organele de ordine ne da foc si ne omoara pe toti.Mama nu vrea sa mearga la politie sustinand ca face asa doar cand e beat.Eu cu cei doi copii si sotul traim in stres negasind nici o posibilitate de a schimba asta.
Toate acestea ma depasesc,as vrea sa fac succesiunea sa-mi pot desparti partea mea de a lor si sa pot lua atitudine atunci cand imi incalca proprietatea dar nu stiu daca se poate si de unde sa incep.Daca ma puteti ajuta cu sfaturi va multumesc anticipat.
Partajul succesoral, in situatia in care mostenitorii nu se inteleg, se face la instanta de judecata.
Acolo se va stabili cine a acceptat mostenirea in termenul legal, care sunt cotele fiecaruia, din ce este constituita masa succesorala si, de asemenea, se poate face iesirea din indiviziune.

Pentru stabilirea corecta a masei succesorale, este necesar sa se dezbata succesiunile si dupa bunicii dvs.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
Dragul nostru Presedinte Traian Basescu a semnat joi, 8 martie 2012, Decretul nr 273 pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie",in momentul in care va intra in vigoare o sa aveti un cadru mai larg de actiune impotriva violentei fratelui d-vstra.

Va multumesc pentru raspuns,banuiam asta dar in instanta cu ce documente sa deschid actiunea ?Se poate face doar cu adeverinta de rol de la primarie si certificatul de deces?
Iar in cazul in care putem ajunge la un acord se poate rezolva la un birou notarial cu aceleasi documente?Specific ca pentru imobil exista autorizatii de construnctie atat pentru parter cat si pentru a doua modificare a imobilului,constructia etajului facute de parintii mei dar doar in arhiva primariei.Actele de proprietate fiind disparute .
Domnule avocat Patrascu , in primul rand va multumesc pentru raspuns,as vrea sa intreb daca nu sunt proprietara directa a imobilului pot reclama abuzul?Avand in vedere ca ambii avem domiciliu acolo dar nu figuram ca proprietari.
tragerea la răspunderea penală pentru infracțiunile la care face referire d-l patrascu nu presupune deținerea vreunui titlu de proprietate.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti divortati tamara_flor47 tamara_flor47 Buna ziua,as dori si eu un raspuns cu privire la dezbaterea unei succesiuni.Parintii mei au divortat acum 23 ani,eu si sora mea ramanand in grija mamei,de a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila valit valit Buna ziua, Suntem, de fapt sotia mea, intr-o situatie dificila in privinta unei mosteniri si dorim un raspuns avizat la situatia noastra. Eu (sotul) nu sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)