Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti unde pot sa solicit titlu de proprietate pe doua suprafete de teren, 2500 m.p. respectiv 500 m.p. teren improprietarit conform Legii Reformei Agrare din1945 pentru care am doar un extras din Lista indreptatitilor din 1947?
In aceasta lista figureaza si nr.Casei celui improprietarit care nu mai corespunde cu cel actual. Unde as putea sa aflu cui apartina acel numar in 1947?
In aceiasi situati sunt si cu un teren dobandit de la mama mea prin aplicarea Legii 18/1991 cu o adeverinta eliberata din 1992 de Comisia Judeteana si la care nu am titlu de proprietate. Cum Comisiile Judetene de aplicare a Legii 18/1991 s-au desfintat de unde pot obtine datele despre acest teren (exclus primarie care nu vrea sa-mi dea nici un raspuns).
Multumesc
Comisiile locale si judetene de fond funciar nu s-au desfiintat. Oricum, pentru terenul pentru care detineti doar acel act de la Arhivele Nationale, este demult trecut termenul de a solicita retrocedarea (30.11.2005) si nici in instanta nu cred ca aveti prea multe sanse in lipsa cererii prealabile. Cat despre adeverinta, verificati daca dreptul de proprietate a fost validat in anexe de catre comisia judeteana si vedeti de ce nu s-a eliberat inca titlul de proprietate (din pacate, aceasta informatia trebuie sa o solicitati la primarie).
Multumesc pentru raspuns!
Terenul gasit la Arhivele Nationale nu trebuie sa mi se retrocedeze. Trebuie sa gasesc actul de improprietarire pe care, in urma decesului mamei mele, nu am reusit sa-l identific in fapt(pe teren). Primaria nu-mi da nici un raspuns, iar sa merg in instanta nu am certitudinea ca se va rezolva, am mai fost si mi s-a dat dupa ani un raspuns in bataie de joc. La Avocatul Poporului sunt acum cu alta solicitare la care nu mi s-a dat nici un raspuns de la primarie iar AP-ului i s-a oferit un raspuns ca cel din instanta; am revenit la AP si acum astept rezultatul!
As vrea sa stiu unde pot face rost de o copie a actului de improprietarire?
In ceea ce priveste nr. cadastral cum ar trebui sa procedez? Il stiu pe cel din 1947 si pe cel de acum; cum pot dovedi acest lucru?