Comisia județena pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în 2006 hotarește revocarea a 30 titluri de proprietate, teren forestier,urmând ca suprafața să fie reconstituită conform Legii nr.247/2005.Nu s-a întâmplat nimic cu toate cererile depuse.A actionat legal Comisia?Se poate reconstitui dreptul de proprietate acum?
Pentru revocarea unui titlu de proprietate de către comisia judeţeană este necesară îndeplinirea a trei condiţii cumulative, respectiv: eliberarea acelui titlu în mod abuziv unei alte persoane decât fostul proprietar al terenului, sau moştenitorul acestuia, după caz; fostul proprietar să deţină la momentul eliberării titlului de proprietate atât o adeverinţă de proprietate precum şi posesia terenului; terenurile să nu fi intrat în circuitul civil.
(Tribunalul Bistrita, Secţia civilă, decizia nr. 272/R/2009, nepublicată)
Mai stiti ce acte ati depus la dosar?Solicitati de la arhiva primariei sa va dea copii xerox dupa actele ce le-ati depus la cerere si dupa solicitarile de complectare a dosarului pe care comisia trebuia sa le ceara de la dvs.Daca nu v-au solicitat acte in complectarea dosarului, ceea ce v-au raspuns a fost o minciuna, dar aveti nevoie de inscrisuri asa ca tot ce solicitati solicitati in scris. Eu am facut ca dvs. ,tot am intrebat si ma trimiteau de la ana la caiafa pana un fost vecin care lucra la primarie mi-a spus sa solicit tot in SCRIS si daca in 30 de zile nu am raspuns sa dau in judecata primaria(comisia de retrocedare) si asa am facut, am avut raspuns negativ la cerere, am dat in judecata primaria (comisia de fond funciar) si am castigat.