avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Titlu de proprietate - constituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Titlu de proprietate - constituire drept de proprietate

As vrea sa stiu daca in momentul de fata, exista o lege prin care o primarie poate elibera titluri de proprietate pe terenuri.(la cerere, pentru cei care nu au).:">
Cel mai recent răspuns: dana25viti , utilizator 20:57, 26 Februarie 2012
A cam trecut momentul depunerii cererii de reconstituire a dreptului de proprietate...oferiti mai multe data si poate gasim solutii.Ce fel de teren este?Cine il detine?De cand?Cu ce titlu?Cine plateste impozit?Cine il are in rolul agricol?Pe vremea CAP-ului ce a fost cu terenul?
Daca nu ati depus cerere pana pe 30.11.2005 (legea 247/2005) nu se mai poate face nimic (instantele resping in procent de peste 90% actiunile in revendicare imobiliara sau reconstituirea dreptului de proprietate in lipsa cererii prealabile formulate in termen catre comisia locala de fond funciar competenta), iar pentru terenurile extravilane nu se prea aplica uzucapiunea (nu se poate identifica un adevarat proprietar pasiv, impotriva caruia sa va indreptati cu pretentii, din moment ce in perioada 1960-1990 au fost scoase din circuitul civil, fiind in patrimoniul fostelor CAP-uri).
E vorba despre mama mea,care are niste terenuri extravilane,i-au fost date de catre parintii ei fara acte , la primarie sunt trecute in registru agricol ca fiind ale ei de mai bine de 20 ani,asadar tot ea e platitoare de impozit ptr.ele.La CAP nu au fost ,deoarece in comuna respectiva inca nu ajunsese colectivizarea.Multumesc tuturor ptr. raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate y2k10 y2k10 Se poate cere – in 2005 - emiterea titlului de proprietate pentru doua terenuri, unul extravilan si unul intravilan – in oras- care nu au fost ... (vezi toată discuția)