avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Se poate cere – in 2005 - emiterea titlului de proprietate pentru doua terenuri, unul extravilan si unul intravilan – in oras- care nu au fost niciodata preluate de stat si pentru care nu exista drept act de proprietate decat un certificat de mostenitor pe o suprafata mai mare, care nu corespunde cu realitatea (mai mica) din teren?
De fapt, se urmarea delimitarea cu acte in regula a proprietatilor, neexistand alte acte de proprietate care sa demonstreze hotarele actuale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: y2k10 , utilizator 10:40, 11 Noiembrie 2010
In 2005 a intrat in vigoare legea 247/2005. Pana la 30.11.2005 orice persoana putea solicita reconstituirea dreptului de proprietate.
Daca vorbim de constituire a dreptului cererea poate fi facuta si in prezent.
Intrebarea dumneavoastra nu e foarte clara, poate daca o sa reveniti cu amanunte vom putea si noi detalia raspunsul.
Pe scurt, intrebarea era daca se poate cere reconstituirea a ceva ce nu ti s-a luat niciodata.
Nu exista ceva ce nu ti s-a luat niciodata, pentru ca in vremea regimului comunist nu exista proprietate privata asupra terenurilor (ele au fost scoase din circuitul civil, cu sau fara titlu), deci se preteaza cererii de reconstituire a dreptului de proprietate. Ce nu inteleg eu este cum exista teren extravilan in oras???
Aveti dreptate, era vorba de teren arabil intravilan, nu extravilan ...
De fapt, cam ce se poate face, in baza legilor retrocedarii? Ai casa si teren arabil in oras, dar nu prea ai acte de proprietate pe ele, decat un certificat de mostenitor. Faci o cerere, o depui la primarie, topograful masoara cum ii zici, iti iei si ceva teren de la vecini, ca suprafata din certificatul de mostenitor e mai mare decat detii in prezent. Dai o spaga si nu mai vine nimeni sa faca procese verbale de vecinatate. Asa ca, te trezesti proprietar cu acte in regula, iti faci carte funciara si esti cel mai fericit de pe fatsa pamantului. Asta pana cand constata vecinul ca vrei sa faci gard pe terenul lui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Improprietarire ionadelache ionadelache Buna seara, Acum cateva luni una din bunicele mele a decedat. In urma ei au ramas (material vorbind) cateva terenuri si o casa. Problema e ca pentru ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare din anul 1954 gasit din greseala in anul 2013 in podul unei case vechi ContSters290057 ContSters290057 Mai zilele trecute am fost la tara. In podul casei am descoperit o cutie in care am gasit un ACT DE VANZARE-CUMPARARE pentru un teren intravilan situat intr-o ... (vezi toată discuția)