avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de Vanzare-Cumparare din anul 1954 gasit din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de Vanzare-Cumparare din anul 1954 gasit din greseala in anul 2013 in podul unei case vechi

Mai zilele trecute am fost la tara. In podul casei am descoperit o cutie in care am gasit un ACT DE VANZARE-CUMPARARE pentru un teren intravilan situat intr-o comuna di jurul Bucurestiului. Actul de vanzare-cumparare este din anul 1954 intre BUNICA MEA ,,Cumparator,, si SOACRA BUNICI ,,Vanzator.,, Dupa studierea actului am mers la Primaria din comuna. Am constatat ca adevarat. NUMAI CA: ACEST TEREN in suprafata de 5000 mp. Conform Legea fondului funciar, nr. 18/1991 Acest teren intravilan ,,loc de casa,, a fost dat unei persoane vecin cu acest teren. Vecinul si-a facut toate formele legale si a intabulat acest teren pe numele lui si la ingradit cu gard,,PERFECT LEGAL,, Am intrebat la primarie ce se mai poate face ? Mi sa raspuns"NIMIC" Ba chiar am fost informat ca la primarie pe raza comunei nu mai exista terenuri in intravilan si nici in extravilan arabil. Si nu imi poate da in compensatie nimic. Arat ca bunica,bunicul si tatal meu sunt decedati.Eu fiind unicul mostenitor. Intrebare ? LEGAL SE MAI POATE FACE CEVA ? Care ar fii caile de urmat ,daca mai exista ? Multumim
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:30, 30 Octombrie 2013
Buna ziua,

terenul dvs dat vecinului, ramane irevocabil in proprietatea acestuia.Din pacate, toate termenele in care ati fi putut face cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate au trecut . Nu cred ca se mai poate face ceva dupa atata timp.

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot cere primariei terenul intravilan daca a fost dat altei persoane pe legea 18 ? cornaca cornaca Bunica mea decadata in anul 1986- ,a cumparat in anul 1954 un teren 2500 mp. in intravilanul unei comune. Mostenitor find tatal meu si el decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face/ legea 18/1991. am acte pe un teren care a fost dat altei persoane ContSters290057 ContSters290057 Bunica mea a cumparat cu contract de vanzare -cumparare in anul 1959 un teren intravilan intr-o comuna din jud.Ialomita. Dupa Revolutie in 1991 conform legea ... (vezi toată discuția)
Va rog daca se poate. legea 18/1991 terenul nostru atribuit unui vecin ContSters290057 ContSters290057 Subiect: Ce se poate face/ legea 18/1991. Am acte pe un teren care a fost dat altei persoane Bunica mea a cumparat cu contract de vanzare -cumparare in anul ... (vezi toată discuția)