avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incapacitate de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incapacitate de plata

Buna cu o informtie daca ma puteti ajuta. Am un imprumut din 2007 de la o banca, dar in 2008, am avut un accident de masina, in urma careia am ramas cu multe probleme de sanatate. Am inceput sa am probleme financiare si nu am mai putut achita rata, dosarul meu la ajuns la o firma recuperatoare. Am tot platit pana inclusiv decembrie 2011. Dar am ajuns din nou sa nu mai pot achita nici aici. Am fost sunata si somata sa platesc. Va rog spuneti-mi ce pot sa-mi faca, nu am nici un venit, nu am nimic pe numele meu. Sotul meu are minimum pe economie, si am un baietel de 4 ani. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elena_foitos , utilizator 09:16, 19 Martie 2012
Asupra sotului se pot indrepta doar daca e codebitor. Ei pot sa ceara executarea silita, care inseamna: poprire pe venituri/conturi - nu e cazul, nu aveti, si executarea bunurilor mobile si imobile din patrimoniu dvs - nu e cazul, nu aveti. In momentul in care va veti angaja, daca pana atunci nu se prescrie datoria, ei pot sa va retina 1/3 din salariu.
Va multumesc pentru raspuns, nu inteleg partea cu codebitor, cand am semnat contractul de creditare nu am garantat cu nimic, si nici sotul meu nu a semnat nimic, avem doar o masina care este cumparata de el, actele sunt pe numele lui, iar unde locuim nu este pe numele nostru, nu este intabulat pe nici unu din noi, iar buletinele ne figureaza pe apartamentul sau mai bine zis fostul apartament al surorii mele, care a vandut acum 4 luni si a plecat din tara. Iar sotul meu are minimum pe economie, as fii platit daca as avea cum, dar nu am de unde, nu mai pot sa lucrez dupa acest accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals si executare silita eniko70 eniko70 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sotul meu a facut imprumut la 2 banci fara stirea mea, iar la una dintre ele , avand nevoie si de semnatura mea fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credit de nevoi personale alessia32 alessia32 buna ziua, situatia mea este destul de complicata,in urma cu un an am girat o colega la 2 imprumuturi pe care nu le-a platit si acum am proprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)