Puteti accesa www.stb-transloc.ro/drepturile-tale/somaj.html si puteti citi cateva detalii referitoare la sistemul de asigurare pentru somaj. Asa va dati seama in care din situatiile respective va incadrati.
Beneficiati de somaj daca:
- c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
Beneficiati de somaj daca :
- sunteti absolvent ai instituţiilor de învãţãmânt, în vârstã de minimum 16 ani, care într-o perioadã de 60 de zile de la absolvire nu ati reuşit sã va încadrati în muncã potrivit pregãtirii profesionale;
- sunteti absolvent ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstã de minimum 16 ani, si nu ati reuşit sã va încadrati în muncã potrivit pregãtirii profesionale.
etc.
Acordare somaj
AlexKT
Buna ziua,
Daca la sfarsitul perioadei de proba de 90 de zile, firma cu care am colaborat solicita incheierea contractului, pot obtine ajutorul de somaj? ... (vezi toată discuția)
Preaviz/somaj
eugenb2008
Am lucrat la o societate si am primit un preaviz de concediere, care este valabil pana la sfarsitul lunii[preavizul are 30 de zile in care nu trebuie sa fiu ... (vezi toată discuția)