avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ASOCIAT UNIC-ANGAJAT PE FIRMA LUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ASOCIAT UNIC-ANGAJAT PE FIRMA LUI

Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 7 Iulie 2015
Numai veniturile din salarii sa nu depaseasca valoarea de 3000 lei pe an calendaristic.

In practica :
- salariatul face o cerere de acordare a CCC, iar angajatorul va emite decizia de suspendare a c.i.m. , in baza art.51 lit.a C.mun.
- apoi i se poate incheia un nou c.i.m. cu tim partial cu un salariu care sa nu depaseasca 250 lei/luna.

In aceasta privinta sunt multe ambiguitati pe care ANPIS si ANAF nu le-au deslusit inca. De exemplu: suma de 3000 lei pe an calendaristic este suma neta sau bruta?; veniturile supuse impozitului pe venit se refera numai la veniturile din salarii, din activitati independente , din activitati agricole sau la toate veniturile supuse impozitului pe venit etc.
fiind asociat unic si administrator, cred ca voi lua numai cele 42 de zile(aproximativ sau cel putin) de concediu pentru sarcina, apoi vre-o luna concediu crestere copil pana la un an si apoi ma intorc la serviciu si o sa primesc acel stimulent de insertie. Intrebarea mea era: pe perioada cat nu sunt la serviciu adica aproximativ 3 luni mai pot semna actele de la firma in calitate de administrator (nu primesc indemnizatie)
Atat timp cat legea nu va interzice cumulul functiei de administrator S.C. cu indemnizatia pentru CCC, consider ca puteti semna acele documente, mai ales ca nu realizati venituri in aceasta calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitate statut de administrator cu concediul de crestere copil anca332 anca332 Buna ziua, Sunt administrator si asociat unic la unei societati comercile si sunt angajata cu contract de munca in functia de manager. In luna iunie 2016 ... (vezi toată discuția)
Asociat si indemnizatie crestere copil niculaeflorentina niculaeflorentina Buna seara! Va rog, daca puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Daca sunt in concediu crestere copil si devin asociat intr-o societate comerciala, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizație ELA'S ELA'S Buna ziua , Sunt in concediu de creștere copil (CCC) de un an de zile si urmează sa înființez o firma in care vor fi administrator si asociat ... (vezi toată discuția)