avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cerere despagubiri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cerere despagubiri

intr-un proces penal judecatorul hotaraste:acorda termen 10 aprilie pentru impacarea amiabila a partilor.eu fiind partea vatamata va rog sa-mi spuna-ti care este termenul limita pana la care pot depune cererea de despagubiri?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:24, 16 Martie 2012
In penal acorda termen pt impacare?! Domnul judecator confunda instanta penala cu cea civila.

Impacarea este totala si neconditionata de plata unei sume, la ce sa cereti despagubiri?
Trebuia sa cereti despagubiri, adica sa va constituiti parte civila pe parcursul urmaririi penale si cel mai tarziu pana la citirea actului de sesizare in fata instantei.
Exista si posibilitatea sa va constituiti parte civila dupa acest moment numai cu acordul inculpatului, desi nu este o prevedere reglementata in Codul de procedura penala, dar este o practica a instantelor.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere raluca-didi raluca-didi Buna seara! As dorii sa ma lamuresc intro privinta.Sotul meu e acuzat ca ar fi luat 2 mousuri de la o sala de internet...m-am dus sa vorbesc cu patronul care a ... (vezi toată discuția)
Constituirea de parte civila in procesul penal jacqueline_k jacqueline_k Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate. Pretentiile de despagubiri, rezultate dintr-un contract de transport, formulate printr-o cerere ... (vezi toată discuția)