avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... formulare pretentii asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

formulare pretentii asociatii de proprietari

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul acestuia este vandut de catre o banca la licitatie deoarece si acolo a ramas restantier. executorii judecatoresti care se ocupa de vanzare au solicitat asociatiei sa formuleze pretentiile pe care le are in legatura cu restantele acestui proprietar fata de asociatie. imi poate da si mie cineva un model cerere de formulare de pretentii? ca as vrea sa fie cat mai corect sa pot recupera banii datorati asociatiei de proprietari de catre acest rau platnic.
Cel mai recent răspuns: crina_cta , utilizator 16:10, 2 Aprilie 2012
chiar daca banca a avut instituita ipoteca pe apartament?
La OCPI se inscrie privilegiul imobiliar de catre asociatie, chiar daca si banaca are un drept asupra apartamentului prin ipoteca.
Presedintele, ca reprezentant al asociatiei trebuie sa ia masuri pentru recuperarea debitelor si prin instituirea privilegiului imobiliar si nu trebuie sa cerceteze daca acest apartament este grvat de alte datorii (banci, primarie, furnizori de servicii si utilitati...).
Fiecare creditor actioneaza conform reglementarilor specifie: asociatia conform legii 230/2007, statul, de exemplu, conform codului fiscal, bancile conform contractului de credit, furnizorul de telefonie conform contractului...
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
Adriantot, moderator
v-am intrebat pentru ca de la oficiul de cadastru ni s-a comunicat ca daca banca are instituita ipoteca inaintea privilegiului imobiliar al asociatiei banca are intatietate in recuperarea datoriilor. atunci ce fel de privilegiu imobiliar de prim rang mai e ? parca nu prea as avea incredere in spusele celor de la oficiul de cadastru.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
crina_cta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)