avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vânzare la licitație apartament cu privilegiu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. Ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul?

Buna,
Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca creditoare prin licitatie si l-a intabulat fara ca asociatia sa isi recupereze prejudiciul ; se poate intabula fara un act de la asociatia de proprietari care sa ateste lipsa datoriilor si in conditiile in care era instituit privilegiul imobiliar inaintea inceperii procedurii de vanzare la licitatie?
Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:08, 20 Februarie 2018
Daca asociatia a inscris un privilegiu, asta nu inseamna ca, Banca nu-si poate recupera ipoteca
Exista mai multe clase de privilegiu imobilar iar statul are prioritate
Buna...ideea este ca banca si-a recuperat prejudiciul văzând apartamentul,iar cumpărătorul l-a intabulat fără a plati restantele pt care s-a pus privilegiul imobiliar si fara acordul asociației. Este legal?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De obicei asa se intampla. Si noi am patit la fel, numai ca prin vanzarea apartamentului nu s-au recuperat toate imprumuturile bancilor - ca erau mai multe, iar noi am servit o paguba de cca. 16.000 lei
La licitatie, licitatorul trebuia sa cheme si asociatia la masa credala. Ei, raspunsul acesta l-as fi asteptat de la Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" , sau macar o nuanta in acest sens dom' avocat, daca tot "vorbim" pe-aici, adica sa ne ajutati ca si Dvs. mai invatati cate ceva de la noi, sau nu este asa?
Poate in noua Lege a as. prop. sa fie prevazut clar aceasta posibilitate sau ce sa mai zic, la infiintarea as. prop. asociatia sa mearga la OCPI si sa instituie privilegiul imobiliar pentru absolut toate apartamentele din asociatie... Este hilara situatia, in schimb cand merge omuletzul sa faca un imprumut baban pentru care garanteaza cu casa, sa-l gaseasca cu privilegiul prioritar gata facut... Suna aiurea, dar observati ca pe banci le doare la cozoroc de problemele asociatiilor.
Cum spuneam, daca banca este asa de miloasa, sa lase de la ei, dar nu, banca te jupueste si de ultimul banut. Asta este cine poate si unde mai pui ca si legea este de partea lor....
Pe de alta parte, trebuie tras la raspundere si OCPI-ul, cand el vede exact situatia, dar cine sa traiasca- geambasii de apartamente si noi coruptii, da?
Eu sfatuiesc pe autorul topicului sa mai discute, sa se mai intereseze in sensul acesta. Observati ca daca un proprietar nu prezinta adeverinta de la asociatie ca apartamentul pus in vanzare nu are debite si se fac actele la notar, acestea sunt lovite de nulitate... Eu nu am vazuta inca asa ceva! Sigur, sunt situatii total diferite, dar merita incercat. Cel de la OCPI a primit spaga in mod sigur!
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Adam Grecu, utilizator
se vede din acest studiu de caz ca "banca e stat in stat"...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

Alte discuții în legătură

Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)