avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lege Concediul Ingrijire Copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lege Concediul Ingrijire Copil

Buna ziua!!
Imi puteti spune, va rog, in temeiul care legi sau ordonante se poate face cererea privind efectuarea concediului pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani?!

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: monicalirca , utilizator 14:39, 16 Martie 2012
Buna ziua,
Actul normativ este OUG 111/2010

Art. 2. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
monicalirca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul din castigul la loto se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil? oanaooo oanaooo buna ziua.venitul din castigul la loto,impozabil se ia in calcul la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)
Alocatii si indemnizatii mary-081968 mary-081968 buna seara, Va rog sa ma ajutati cu temeiul legal privind data platii lunare a alocatiilor si a indemnizatiilor crestere copil pana la 2 ani . Multumesc (vezi toată discuția)
Ref.salariat bubby bubby daca un salariat a fost in concediu fara plata mai multe luni , poate achita contributiile din urma(5 luni) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)