avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii REF.SALARIAT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

REF.SALARIAT

daca un salariat a fost in concediu fara plata mai multe luni , poate achita contributiile din urma(5 luni) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 13:10, 5 Decembrie 2012
OUG 111/2010
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

Din pacate varinata propusa de dvs nu se incadreaza in cerintele OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 sunt angajata cu carte de munca din luna iulie 2013 ,minim pe economie cu 4 ore, in luna decembrie voi naste(15 ian-15 mart.2014 am avut concediu fara ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil xela1 xela1 Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la indemnizatie: Am lucrat pana in luna a7a 2011, dupa ce mi-am dat demisia am aflat ca sunt gravida, daca ... (vezi toată discuția)