avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita minor

Avem nevoie de sfaturile voastre, deoarece nu mai stim ce altceva sa facem. Va cer parerea in numele fratelui meu, deoarece el fiind destul de ocupat nu prea are timp sa intre pe forum. Este tatal a doua fetite superbe, in varsta de 7 ani si respectiv, 1 an si jumatate. In urma divortului, ambele fetite au ramas la mama. Problema a inceput cand el si-a manifestat dorinta de a-si vedea copii, mama lor neacceptand sub nici o forma ca el sa-si vada fetele decat in prezenta ei si numai cand ea avea chef. ( mai exact vizitele erau de fapt intalniri de cel mult 1/2 ora, sambata, in parc ). Aceasta mama isi foloseste copii ca mijloc de razbunare si de santaj si nu se gandeste nici o clipa la binele copiilor, a amenintat in nenumarate randuri ca va face tot ce e posibil sa-l indeparteze pe tata de copiii lui, a amenintat ca nu-l va mai lasa sa-si vada copii... si se pare ca se va tine de cuvant. Cum era si normal, fratele meu a intentat proces pt. drept de vizita minori, a angajat avocat, procesul a avut loc ieri... si stupoare !!! Mama copiilor sustine cu tarie ca fetita cea mare este stresata in prezenta tatalui, aduce martor pe mama ei care minte cu nonsolanta spunand ca fratele meu ii vorbea urat fetitei celei mari, au depus la dosar un bilet de externare al fetitei din care reiesea ca a fost internata ( ambulatoriu ) datorita problemelor psihice, mama si bunica fetitei sustinand ca fetita este stresata. Sa mentionez faptul ca sora mamei copilului este medic PSIHIATRU si toata povestea asta este un aranjament ??? Ce a fost cel mai dureros ieri ( ieri s-a judecat procesul la TMB sect. 3), a fost faptul ca mama si bunica fetitei au adus cu ele la tribunal si fetita. Pe mine, care sunt matusa ei, nu m-au lasat sa ma apropii de ea. Dar asta poate conteaza mai putin, dureros era faptul ca nici macar pe tatal ei nu au vrut sa-l lase, numai dupa ce au insistat avocate ambelor parti, tatal fetitei a putut sta de vorba cu ea. A fost extrem de dureros sa vad un copil trist, care parca era un robotel si care nu prea reusea sa inteleaga de ce nu poate sa stea si cu tatal ei, de ce nu se putea apropia de mine, matusa ei.
Am vazut un copil bruscat de bunica, trist, speriat, caruia i se interzisese sa vorbeasca cu noi. Si mai dureros a fost ca dupa ce au iesit din tribunal, cea mica s-a oprit din mers ( cu toate ca cele doua doamne o trageau dupa ele ) si se uita dupa tatel ei. Nimeni nu-si poate imaginea durerea din sufletul tatalui, mai ales ca intre acesta si fetite a existat o relatie foarte stransa. Judecatoarea a spus ca urmeaza cateva sedinte de consiliere cu psihologi de la Directia de protectie a copilului ( sper ca am inteles bine ). Stie cineva cam ce inseamna asta? Normal ar fi fost sa primim aceste informatii de la avocata, dar din pacate aceasta nu prea si-a sustinut cauza, nu a reusit sa scoata in evidenta faptul ca mama fetitelor nu urmareste decat sa se razbune pe fostul sot, nicidecum binele copiilor, nu a scos un cuvant despre faptul ca copiii sunt ingrijiti de bunicii maternali ( mama facand naveta la Ploiesti ), despre faptul ca mama copiilor are un caracter foarte impulsiv, este agresiva fizic si verbal cu toata lumea... Ce sanse de reusita credeti ca ar avea ? Isi doreste sa-si poata lua fetele acasa in weekend si in concedii si vrea sa se implice cat mai mult in educatia lor. Sau stie cineva un avocat bun in astfel de cazuri? Multumesc pentru raspunsuri
E ciudat ca m-i se sterg mesajele.
Il mai scriu din nou.

Soni, ai dreptul de a cere consiliere psihologica.
Conform jurisprudentei CEDO statul are obligatia de ati asigura sprijinul in demersul tau.
Din moment ce mama te-a vorbit de rau, minorii nu mai vor sa te vada si e foarte posibil din acest motiv.

Copilul trebuie consiliat psihologic datorita atitudinei maei lui inteleg eu.E foarte trist si in detrimentul interesului suprem al minorului.
Daca lasati lucrurile asa va asumati riscul ca minorul sa fie afectat in viitor.
Daca statul nu va sprijina in denersurile pe care le faceti puteti intenta o actiune in justitie.

Va asteptam cu vesti dupa ce mergeti la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului.
Succes.:)

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic: Eu am sters acel mesaj, in conformitate cu Regulamentul:
"Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ("de acord", "super", „asa e”), precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Asemenea mesaje pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza."

AStfel, i-ai spus utilizatorului ca trebuie sa existe consiliere, sa mearga sa se intereseze...
Unde sa mearga? Despre ce sa se intereseze? :-/
Consider ca raspunsul tau era inutil si nu aducea niciun plus discutiei. De aceea ti s-a sters mesajul. In plus, pe langa acest lucru, ca si cel de mai sus, si mesajul anterior continea greseli de scriere gramaticala. Un motiv in plus sa nu lasam oameni sa se inspire sa scrie astfel, daca nici continutul mesajului nu ajuta la nimic.
Am, sters, astfel, un mesaj gol de continut si scris cu greseli.

Din pacate, nu e singurul mesaj de acest fel pe care il postezi, ti s-a mai atras atentia de catre alti administratori si moderatori sa nu mai scrii mesaje care sa nu ajute in niciun fel utilizatorii, numai trimitandu-i la avocat sau spunandu-le ca totul e posibil. Te rog frumos sa nu insisti in mesaje de gen. Mentionez ca ele vor fi sterse.
Sunt curioasa cu ce l-ai ajutat pe utilizator prin mesajul de mai sus.
Ai incurcat si utilizatorul, el nu este soni ci sorin2008. :) La fel ca in mesajul anterior.

Sper ca am fost clara si ca vom respecta Regulamentul si in ceea ce priveste continutul mesajelor. Multumesc.
Aha, bine ca mi-ai spus ca nu intelegeam ce se intampla.

Daca te uiti cu atentie, ajutorul meu consta in aceea ca statul roman este obligat sa asigure consiliere psihologica conform jurisprudentei CEDO.
Adica nu pot sa il tina pe om nu stiu cat timp sa astepte pe motiv ca nu au psiholog decat peste nu stiu cat timp.
Adica statul, prin organele sale, are obligatia de a-i oferi tatalui sprijin activ si eficient.Exista si posibilitatea ca cei de la Directie sa ii spuna sa depuna o cerere, sa astepte 30 de zile,etc.

Avlil, mie imi placea foarte mult mesajul sters.:)

avocat Claudiu Lascoschi



Nu a avut loc decit prima infatisare , care s-a desfasurat la Judecatoria sectorului 2 (unde are domiciliul mama fetitelor). Am confundat instantele ( cum Tribunalul Bucuresti se afla in aceiasi cladire cu Judecatoria sector 2, si stiind ca fratele meu locuieste in sectorul 3, am crezut ca procesul a avut loc la TMB) .
Urmatorul termen s-a stabilit in ianuarie, urmind ca pina atunci sa aiba loc acele sedinte de consiliere la Directia de protectia copilului ( nu stiu exact titulatura ) , de pe Olari.
Ce este de fapt aceasta Ordonanta Presidentiala ? Cum se obtine ? La cererea cui se elibereaza ? In ce conditii ? In ce faza a procesului ?
Ordonanta este un proces desfasurat de urgenta ( asa ar trebui conform legii) in care se pronunta o hotararea provizorie, vremelnica prin care se obtine protectia unui drept pe durata desfasurarii procesului care pe fond.
Adica daca obtineti o ordonanta puteti obtine incredintarea vremelnica a minorului si pensie de intretinere mai rapid in raport de momentul in care se va termina divortul.
Deci, daca copilul e la dvs si nu aveti bani suficienti puteti initia acest proces pe cale de ordonanta presedintiala.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Ce putem face si ce variante avem? lorey lorey In urma cu 2 saptamani fosta sotie a sotului me a decedat in urma ei ramanind o fetita de 13 ani( a sotului meu ) .Noi vrem sa trecem custodia pe numele ... (vezi toată discuția)
Copii Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Sunt divortat de mai mult de 2 ani si am program de vizita al minorului(baietelului). Fetita mi-a fost mie incredintata, baietelul \\\"fostei\\\". Problema e ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)