avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot acuza un medic de malpraxis in cazul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot acuza un medic de malpraxis in cazul meu?

Buna ziua,
In anul 1999 m-am internat in spital pentru liposuctie si abdominoplastie. Dupa intrevederea cu medicul, am facut analizele indicate si mi s-a spus ca voi fi supusa unei interventii chirurgicale dupa care urmau cateva saptamani/luni de recuperare. Mi s-a efectuat interventia, dar au mai urmat inca doua: mi s-a luat prea multa grasime, derma si locul se necroza, iar in final mi s-a luat o grefa de pe picior si mi s-a pus pe abdomen. Am stat 4 luni intr-un pat de spital, numai pe spate cu dureri de plangeam in fiecare secunda. Mi se administrau cele mai tari calmante! Acum dupa atatia ani abdomenul meu este ca dintr-un film sf, nu simt nimic local si cel mai grav nu pot ramane insarcinata, pielea nu este elastica. Am vrut sa nu-i fac rau doamnei dr., dar eu ce fac?
depuneti plingere la colegiul medicilor si solicitati copie de pe dosarul dvs.
in functie de rezultatul anchetei medicale puteti decide daca mergeti mai departe in instanta de judecata sau nu.
va recomand sa cautati un avocat specializat in malpraxis medical - in general acesta este bine sa fie "la pachet"cu un medic specialist deoarece expertiza medicala este esentiala in analiza faptelor si actelor medicale.

In orice expertiza se va face, este bine sa aveti un expert al dvs - un medic care sa va ajute sa interpretati actele si procedurile medicale. este ESENTIAL un astfel de ajutor, nici un avocat nu poate suplini un asemenea expert. asta ca sa nu aruncati banii pe geam :)
Aspiratia chirurgicala a maselor grasoase obtinute in urma lichefierii grasimilor, ca si consecinta a injectarii solutiei Klein, poate avea ca si consecinte lezarea pielii sau chiar a nervilor, dar numai daca nu este corect facuta.

Eu presupun ca ati facut acest tip de liposuctiune, care se numeste liposuctiune tumescenta (exista 4 tipuri de liposuctie). Doctorul recomanda pacientului, in functie de analize, dorinta pacientului si cantitatea de grasime in exces iar procedura se imparte in cel mult 2 interventii. Va spune aceste detalii ca sa realizati ca medicul avea datoria sa va informeze asupra procedeului si riscului.....in plus, indiferent ce doreati dvs. el trebuia sa va spuna exact ce se poate face in cazul dvs.

Avand in vedere situatia in care va aflati, cred ca ar trebui sa procedati astfel:

1. Consultati un chirurg estetician de la o clinica particulara in vederea corectarii estetice a abdomenului. De ce? Pentru ca la rugamintea dvs. el poate face un "deviz" (lista tuturor procedeelor pe care ar trebui sa le suportati pentru indreptarea/remedierea situatiei actuale) care va fi util din 2 puncte de vedere. Medical: rezolvati estetica si Juridic:aveti o proba importanta in dosar.
Pentru a putea explica procedura de corectare, medicul consultat, va trebui sa mentioneze si cum s-a ajuns aici, adica: daca s-a redus peretele abdominal prin plicatura musculaturii, cum s-a redus proeminenta addominala si a flancurilor, daca exista aderente de profunzime si suluri, etc.


2.Faceti o actiune in instanta si solicitati daune. Avand si acest "deviz" va fi mai usor sa si obtineti acele daune, in plus recomand si poze cu zona respectiva la dosar.

Reeditat:

In timp ce va scriam, a postat si dl. matahachiro si doresc sa achiesez la ceea ce a comentat si dansul. =D>

PS: am uitat sa va spun ca cicatricile vechi pot fi scoase de abia dupa 1 an si jumatate de la interventie (poate ramane doar o linie fina)
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Va multumesc din suflet si totusi am uitat sa mentionez ca pe tot parcursul acestor ani si pana in prezent sunt sub tratament pentru atacuri de panica: de ce? imi este frica sa nu mor!
Atacul de panica are mai multe cauze, dar avand in vedere cazul dvs. ma gandesc la : interventie chirurgicala cu anestezie generala, un nivel mare al stresului timp indelungat, stres post-traumatic sau depresie. Daca medicul care va dat tratamentul poate sustine in instanta ca accesele de panica la dvs. au loc ca urmare a unora dintre aceste cauze, mai aveti inca un argument in instanta.

Iarasi este important si cum sunteti tratata pentru accesele de panica:
- daca luati medicamente care contin inhibatori selectivi ai recaptarii serotoninei (sfat: pot fi inlocuite cu succes de panacee care contin melatonina)
- daca luati benzodiazepine
- daca luati antidepresive cu efecte neurotransmitatoare

Daca nu reactionati la unul din tratamentele de mai sus sau la 2 combinate, medicul poate sustine ca nu au efect deoarece stresul post-traumatic puternic trebuie tratat si prin terapia cognitiv-comportmentala (adica consiliere psihologica), masaj, hipnoza, aromaterapie, tai-ci, qi-gong, etc.....deci alti specialisti si alte costuri......astfel putand sustine in instanta si mai bine de ce cereti o suma atat de mare ca si daune :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plagă infectată. spitalul spune că sunt sănătos! misulino misulino In urma cu 3 saptamani am fost operat la un spital de stat din Bucuresti de granulom, dupa ce in octombrie 2017 fusesem operat in acelasi loc (zona inghinala) ... (vezi toată discuția)
Malpraxis Parisien Parisien Buna ziua!Am un nepot in varsta de 7 ani,noi fiind musulmani,poate stiti ca la noi botezul consta in taierea imprejur(circumcizie).In urma cu cateva luni cand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei ... fbogdan96 fbogdan96 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de un membru al familiei mele care a fost operat la un chist ovarian. Operația s-a efectuat prin laparoscopie, ... (vezi toată discuția)