In primul rand, este recomandat sa mergeti cu minorul la un alt medic, in vederea stabilirii unui diagnostic si a tratamentului aferent.
Odata obtinuta si parerea acestuia, faceti o sesizare privind eroarea medicala, la Colegiul medicilor (la dosar depuneti si documentele din care rezulta situatia medicala actuala a minorului, cat si inregistrarea video, inscrisurile care arata motivul solicitarii acestei interventii, etc).
Un alt aspect important, se refera la Acordul de informare al pacientului, acord care trebuia semnat de catre parintii minorului si fara de care medicul este deja in culpa.
Art. 649 - Acordul pacientului informat din Legea nr.95 din 2006
(1) Pentru a fi supus la metode de prevenţie, diagnostic şi tratament, cu potenţial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moaşă, conform prevederilor alin. (2) şi (3), pacientului i se solicită acordul scris.
(2) În obţinerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa sunt datori să prezinte pacientului informaţii la un nivel ştiinţific rezonabil pentru puterea de înţelegere a acestuia.
(3) Informaţiile trebuie să conţină: diagnosticul, natura şi scopul tratamentului, riscurile şi consecinţele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile şi consecinţele lor, prognosticul bolii fără aplicarea tratamentului.
Colegiul medicilor va analiza cererea dvs. si va dispune o expertiza (costurile le suportati dvs.), pentru a se putea pronunta in cauza.
Dupa ce Comisia s-a pronuntat in sensul existentei unui malpraxis, puteti solicita despagubiri in instanta. Exista si posibilitatea obtinerii despagubirilor si pe cale amiabila, prin mediere, daca se doreste aceasta procedura care asigura pastrarea confidentialitatii, asupra informatiilor negociate de catre parti.