avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna ziua!Am un nepot in varsta de 7 ani,noi fiind musulmani,poate stiti ca la noi botezul consta in taierea imprejur(circumcizie).In urma cu cateva luni cand a avut loc botezul,botezatorul care trebuie sa faca acest ritual nu a mai putut veni din motive de sanatate,iar familia a apelat la un medic.In urma interventiei chirurgicale doctorul a gresit cu totul operatia,in loc sa taie ce trebuia,a cusut partea de sus a organului iar acum organul nu se mai poate decalota,pentru ca a ramas un orificiu foarte mic,ca si cum ar fi un organ cu fimoza.Deci doctorul a creat o fimoza provocata sa zic asa.Se poate deschide un proces de malpraxis in acest caz?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti,si cum ar trebui sa procedez.Mentionez ca detin inregistrare video cu toata operatia de la a la z.
Cel mai recent răspuns: Parisien , utilizator 12:00, 22 Iulie 2014
In primul rand, este recomandat sa mergeti cu minorul la un alt medic, in vederea stabilirii unui diagnostic si a tratamentului aferent.
Odata obtinuta si parerea acestuia, faceti o sesizare privind eroarea medicala, la Colegiul medicilor (la dosar depuneti si documentele din care rezulta situatia medicala actuala a minorului, cat si inregistrarea video, inscrisurile care arata motivul solicitarii acestei interventii, etc).

Un alt aspect important, se refera la Acordul de informare al pacientului, acord care trebuia semnat de catre parintii minorului si fara de care medicul este deja in culpa.

Art. 649 - Acordul pacientului informat din Legea nr.95 din 2006
(1) Pentru a fi supus la metode de prevenţie, diagnostic şi tratament, cu potenţial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moaşă, conform prevederilor alin. (2) şi (3), pacientului i se solicită acordul scris.
(2) În obţinerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa sunt datori să prezinte pacientului informaţii la un nivel ştiinţific rezonabil pentru puterea de înţelegere a acestuia.
(3) Informaţiile trebuie să conţină: diagnosticul, natura şi scopul tratamentului, riscurile şi consecinţele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile şi consecinţele lor, prognosticul bolii fără aplicarea tratamentului.

Colegiul medicilor va analiza cererea dvs. si va dispune o expertiza (costurile le suportati dvs.), pentru a se putea pronunta in cauza.
Dupa ce Comisia s-a pronuntat in sensul existentei unui malpraxis, puteti solicita despagubiri in instanta. Exista si posibilitatea obtinerii despagubirilor si pe cale amiabila, prin mediere, daca se doreste aceasta procedura care asigura pastrarea confidentialitatii, asupra informatiilor negociate de catre parti.
Va multumesc pentru raspunsul promt acordat de catre dumneavoastra,o sa incep sa fac toate demersurile necesare pentru a rezolva aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)
Malpraxis in stomatologie lilisk lilisk am iinceput acum 2 ani sa colaborez cu un dentist pentru a-mi reface dantura doar ca acel medic este total pe langa ... orice dinte imi punea imi cadea am ... (vezi toată discuția)