avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - sanse de castig in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - sanse de castig in instanta

Buna ziua. Un prieten de al meu m-a rugat sa va scriu:
Mi s-a suspendat permisul pt depasire pe banda dubla. Am facut aceasta manevra deoarece masina din fata mea fara nici o semnalizare a inceput sa traca de pe banda doi pe banda intai, iar cand am marit viteza ca sa trec pe langa ea, atunci a inceput manevra de reintoarcere pe banda doi (eu aflandu-ma in unghiul lui mort). Ca sa evit accidentul a trebuit sa trec pe contrasens (care nu era circulat in momentul respectiv). Atunci am fost observat de o patrula a politiei care venea din sens opus la o distanta de cca 1km. Carosabilul avea 4 benzi, si era localitate.
Am semnat procesul verbal de constatare. As vrea sa stiu daca exista sanse si cam ce sanse sunt sa castig in instanta anularea suspendarii permisului. Eu consider ca am evitat un accident prin "incalcarea" legii.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: andrea_u , utilizator 10:57, 17 Martie 2012
Bun!Intai iti zic ca si daca ai semnat procesul verbal cu obiectiuni fara obiectiuni,si daca nu-l semnai,tot acolo se ajungea:suspendarea permisului pe 1 luna(banuiesc), amenda contraventionala.Sansele tale de castig in instanta depind de datele spetei.exista martori de-oparte si de alta?Tu ai un martor care sa ateste veridicitatea celor spuse de tine?Politia are un martor care sa spuna ca tu te-ai incadrat in depasire neregulamentar?(daca ei au martor ,tu ar trebui sa stii, pentru ca in momentul in care tu ai fost oprit ,a fost oprit si el(martorul),exista probe video?Probele sunt foarte importante ,pentru ca instanta nu va da sentinta numai pe baza ``increderii totale in corectitudinea politiei rutiere romane).In fata justitiei ,din punct de vedere al rezultatului,a nu avea probe este acelasi lucru cu a nu avea dreptate.Deci in functie de probe ,totul se poate rasturna.Este posibil ca politia sa nu aiba nicio proba impotriva ta,sau este posibil sa le fi avut si sa nu le mai aiba,este posibil ca in functie de probe sa se admita numai in parte pretentia ta(ca ex.nu mai platesti amenda contraventionala,dar ramai cu permisul suspendat)Le pui in balanta,cantaresti si decizi.
Eu zic sa consulti un avocat bunicel(speta e usoara)faci o plangere impotriva procesului verbal de contraventie la judecatorie,ti se va elibera un certificat de grefa care va tine loc de permis(ti-l poti chiar ridica de la politie cu el) pana la solutia definitiva a instantei(legea 202/2010 privind accelerarea proceselor a suprimat recursul ,asa ca hotararea de prima instanta a judecatoriei ramane definitiva si irevocabila)Daca alegi calea instantei ,ti-as recomanda sa nu platesti amenda(doar esti nevinovat:).......Bafta)
Multumesc de raspuns.
As mai face cateva precizari. Noi eram 2 insi in masina. Eu si colegul mei in timpul serviciului. Autoturismul pe care l-am evitat era cu nr. inmatriculare CD ( corp diplomatic (daca inseamna ceva)) si erau trei in masina, dupa colegul meu, caci eu eram ocupat cu evitarea accidentului si nu am putut observa. In masina politiei erau 2 agenti de circulatie fara camera de filmat pe masina. Veneau din sens opus pe banda 1 si erau la distanta mare in fata lor era un alt automobil. M-au oprit si pe mine, si automobilul pe care l-am evitat. Presupun, ca i-au luat datele conducatorului auto.
Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Contestare pv ridicare permis la trecere semafor galben virgil860 virgil860 Problema consta in urmatoarele: am intrat in intersectie la culoarea galbena a semaforului, am avut ghinion ca opus se afla o masina a politiei care astepta sa ... (vezi toată discuția)
Contraventie circulatie drakin drakin Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a ... (vezi toată discuția)