avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator societate comerciala

Buna seara,
Doresc sa imi deschid o firma si as vrea sa stiu daca ar trebui sa intrerup concediul de crestere a copilului.Mentionez ca as vrea sa fiu unic asociat.Este incompatibila calitatea de administrator ( fara salariu) cu cea de beneficiar al indemnizatiei de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 17 Martie 2012
Parerea mea este ca calitatea de administrator - fara venituri - nu este incompatibila cu cea de beneficiar al indemnizatiei de crestere a copilului ...
Legea prevede ca pe durata CCC nu trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit .. asociatul unic aflat in CCC poate incasa dividende obţinute la societatea al carei asociat unic este.
Multumesc mult pentru raspuns!Puteti sa imi specificati si legea care prevede ca asociatul unic poate incasa dividende obtinute la societatea al carei asociat unic este?
Scopul urmarit de actionari/asociati la constituirea unei societati comerciale rezida, în principal, în realizarea de profit si împartirea acestuia între ei.
Conform Codului Fiscal, dividendul este o distribuire în bani sau în natură, efectuată de o persoană juridică unui participant la persoana juridică, drept consecinţă a deţinerii unor titluri de participare la acea persoană juridică, exceptând următoarele:

a) o distribuire de titluri de participare suplimentare care nu modifică procentul de deţinere a titlurilor de participare ale oricărui participant la persoana juridică;

b) o distribuire efectuată în legătură cu dobândirea/răscumpărarea titlurilor de participare proprii de către persoana juridică, ce nu modifică pentru participanţii la persoana juridică respectivă procentul de deţinere a titlurilor de participare;

c) o distribuire în bani sau în natură, efectuată în legătură cu lichidarea unei persoane juridice;

d) o distribuire în bani sau în natură, efectuată cu ocazia reducerii capitalului social constituit efectiv de către participanţi;

e) o distribuire de prime de emisiune, proporţional cu partea ce îi revine fiecărui participant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont cheltuieli niko79 niko79 Pot face decont de cheltuieli pe numele asociatului unic chiar daca el nu este salariat al societatii respective? (n cazul unui contract de comodat pt masina ... (vezi toată discuția)
Tratament fiscal pentru cheltuieli in interes personal mitrofan1 mitrofan1 Buna ziua, care este tratamentul fiscal al cheltuielilor efectuate in interes personal al administratorului unei societati. Multumesc, (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol microintreprindere cristal1962 cristal1962 pentru o microintreprindere neplatitoare de tva ce regim au cheltuielile de protocol ? (vezi toată discuția)