avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune de creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune de creanta

Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am notificat, urmand ca acesta sa afle de cesiune odata cu cererea de chemare in judecata! Mai precis, se poate prevala de inopozabilitate si sa solicite, spre exemplu, lipsa calitatii procesual active, intrucat nu ma recunoaste ca si creditor! Mentionez ca legea aplicabila este Codul Civil vechi, deoarece creanta s-a nascut si sacdenta ei a intervenit inainte de 1 oct 2011!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
calandrino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 08:22, 18 Martie 2012
Dupa incheierea contractului de cesiune si anterior ajungerii la scadenta a datoriei debitorului, acesta trebuie notificat de existenta respectivului contract, punandu-i-se in vedere efectuarea platii in contul cesionarului.
Este anormal ca debitorul sa fie actionat direct in instanta, de catre cesionar, atata vreme cat acesta nu a fost informat asupra schimbarii creditorului.
In lipsa acestei notificari debitorul poate face plata cedentului, eliberandu-se de datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune de creanta calandrino calandrino Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cesionat fara notificare Costin Savescu Costin Savescu Banca a cesionat creditul meu cu ipoteca unei firme de recuperari. De la incheierea contractului de credit eu nu am primit absolut nici o hirtie de la banca. ... (vezi toată discuția)