avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract cesiune de creanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract cesiune de creanta

Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am notificat, urmand ca acesta sa afle de cesiune odata cu cererea de chemare in judecata! Mai precis, se poate prevala de inopozabilitate si sa solicite, spre exemplu, lipsa calitatii procesual active, intrucat nu ma recunoaste ca si creditor! Mentionez ca legea aplicabila este Codul Civil vechi, deoarece creanta s-a nascut si sacdenta ei a intervenit inainte de 1 oct 2011!

Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 18:29, 17 Martie 2012
Parerea mea ca actiunea sa nu fie respinsa este sa urmati pasii legali: notificare, conciliere si apoi actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta calandrino calandrino Buna ziua! As dori sa va intreb daca, in calitate de creditor cesionar am posibilitatea de a-l acţiona pe debitor, chiar daca până in prezent nu l-am ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale active?! me_al_an me_al_an cum este posibil ca instanta sa respinga o actiune pe motivul lipsei calitatii procesuale active in conditiile in care cererea a fost formulata de cesionarul ... (vezi toată discuția)
Insolventa chillywilly chillywilly un creditor garantat banca detine o creanta asupra unei societati aflate in insolventa. prin cumpararea creantei o alta societate se poate substitui bancii , ... (vezi toată discuția)