avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

un creditor garantat banca detine o creanta asupra unei societati aflate in insolventa.
prin cumpararea creantei o alta societate se poate substitui bancii , in calitate de creditor majoritar in comitetul creditorilor?(desi nu este banca sau IFN si nu are cod CAEN 8291?
este creanta societatii nascuta inainte sau dupa deschiderea procedurii?
unde se inscrie creanta societatii in tabelul definitiv sau suplimentar?
care este ordinea de distribuire a sumelor ? se platesc mai intai creantele garantate nascute dupa deschiderea procedurii sau invers?
Cel mai recent răspuns: chillywilly , utilizator 13:17, 4 August 2013
Nu ii trebuie o calitate speciala cesionarului pentru a dobandi creanta prin cesiune.
La creanta se schimba NUMAI creditorul, restul chestiunilor ramanand neschimbate, inclusiv data exigibilitatii sale.
Creanta este deja inscrisa in tabel, fapt pentru care se ia act de inlocuirea bancii cu a cesionarului din tabel, atat.
Cesionarul trebuie sa faca dovada ca v-a notificat cu privire la cesiune. Daca nu v-a notificat, faceti opozitie la cererea lor si va ramane banca inregistrata.
In cazul in care v-a notificiat, cesionarul vine in locul si preia drepturile bancii, inclusiv garantiile. Ceea ce inseamna ca cesionarul este un creditor garantat cu toate consecintele care decurs de aici la distribuirea sumelor in mod prioritar fata de creditorii chirografari.
Administratorul judiciar si cel special iau act de cesiunea intervenita prin acea notificare , urmand ca judecatorul sindic sa admita inscrierea cesionarei in drepturile bancii ?
daca cesionarul are calitate de asociat al debitoarei aflate in insolventa nu se inscrie cu aceasta creanta in categoria creditorilor chirografari art.123 din Legea 85/1996?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta. notificarea mihaigiu mihaigiu O banca este creditoarea de o creanta garantata cu ipoteca imobiliara (in valoare de 100.000 Euro) impotriva un debitor care este in insolventa. In data de ... (vezi toată discuția)
Faliment vasioanaro vasioanaro o societate care o contractat un credit la o banca a fost in insolventa si apoi a intrat in faliment. Banca nu s-a inscris cu garantia la masa credala( ... (vezi toată discuția)
Antecontract - insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X a incheiat cu o banca in 21.12.2004 un contract de credit garantat pe suma de 450.000 euro pe 7 ani printr-o ipoteca de un imobil (cladire + ... (vezi toată discuția)