avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pasi ce trebuie urmati pentru E101
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pasi ce trebuie urmati pentru E101

AM NEVOIE DE AJUTOR .NMENI NU MA AJUTA SA IMI SPUNA CE PASI TREBUIE SA URMEZ PENTRU A OBTINE FORMULERELE E101 PENTRU CATIVA MUNCITORI PLECATI IN GERMANIA PE FIRMA .MENTIONEZ CA LUCREZ LA ACEASTA FIRMA SI PESTE TOT NI SE INCHID USILE SI NU NE DA NIMENI NICI MACAR O INFORMATIE .MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: macul rosu , utilizator 10:23, 18 Martie 2012
Formularul E 101 a fost inlocuit cu formularul A1. Acesta este emis de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale.
Este necesar sa va adresati Casei de pensii din judetul unde aveti sediul social.
De asemenea, pentru obtinerea formularului A1 va sunt necesare documente:
- certificat de atestare fiscala care sa ateste achitarea obligatiilor la bugetul general;
- adeverinta privind stagiul de cotizare realizat în ultimele 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii competentă, pentru salariatii dvs. detasati;
- documente financiare ale societăţii - balanta, bilantul contabil;
- certificat constatator al societatii emis de Registrul Comertului;
- contractele individuale de munca ale salariatilor detasati;
- contractul dintre societatea dvs. si societatea din tara unde veti detasa angajatii;
- copie dupa actele de identitate ale salariatilor in cauza;
- adeverinta de la ITM sau o declaratie din care sa se poata constata numarul de salariati al societatii la data depunerii cererii pentru acordarea formularului A1.
Potrivit doctrinei ,detaşarea presupune o relaţie de colaborare si o convenţie ,fiind vorba de o cesiune temporară si parţială intre doua unităti , unitatea unde salariatul este incadrat cu contract de muncă , acceptând sa fie inlocuită de o altă unitate , in scopul indeplinirii de catre aceasta din urmă a sarcinilor proprii( Revista de Drept Comercial nr4/25 – Detaşarea salariatilor in străinatate in cadrul prestarilor de servicii autor Ovidiu Tinca).

În practica intalnim multi angajatori romani care nu sunt agenti de ocupare a fortei de munca cu codul CAEN 7810 , si care, utilizand prin abuz de drept institutia detasarii , amgajeaza lucratori romani pentru a lucra in tarile din Comunitatea Europeana , in special in domeniul constructiilor.
Acesti angajatori incheie contracte de antrepriza si subantrepriza cu firme din spatiul comunitar , angajeaza cetateni romani cu domiciliul in România pe care îi detaseaza apoi in santierele în care, firmele din spatiul comunitar cu care au fost incheiate contractele, desfasoara activitati.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
olden, utilizator
va multumesc din suflet !!!!:love2:
Pasii sunt :
1. incheierea unui contract cu o firma din Germania
2. emiterea deciziilor de detasare ... continutul acestora trebuie sa fie coroborat cu prevederile art.18 C.mun. si ale Legii nr.156/2000
3. obtinerea formularelor A1 de la C.N.P.P. ... Despre acest subiect gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
inca o data multumesc !!!pentru ca ne-ati luminat cu informatiile oferite :ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 pentru munca in statele ue genty74 genty74 Buna seara , ma poate lamuri si pe mine cineva cum e cu formularul A1 pentru muna in statele UE? Daca am o societate cu 2 angajati si cifra de afaceri in ... (vezi toată discuția)
Detasare in ue si contract e101 pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ce conditii trebuie respectate in cazul detasarii intr-o tara membra UE?Ce presupune semnarea unui contract E101 ,unde se inregistreaza si ce ... (vezi toată discuția)
Formularul e101 GlassPartners GlassPartners Buna ziua, as dori sa aflu cum pot obtine formularul E101 din Romania, avand in vedere ca angajatii nostri sunt cetateni romani si lucreaza pentru o firma de ... (vezi toată discuția)