avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz recoltare probe urmat de alta infractiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz recoltare probe urmat de alta infractiune

Am o problema delicata,in care sper sa imi puteti da unele lamuriri
In luna octombrie 2010 am fost condamnat la 8 luni cu suspendare,cu operioada de incercare de 2 ani pt refuz de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.In luna martie 2011,am fost depistat in trafic in stare de ebrietate,intocmindumi-se dosar penal pt conducere in stare de ebrietate si conducere fara permis.Permisul de conducere este inca in posesia mea intrucat Organul emitent nu mi-a comunicat sa predau permisul de conducere si nici nu mi-a trimis nici o adresa oficiala prin care sa ma instiinteze ca acesta ar fi anulat pe baza sentintei din octombrie 2010.Mentionez faptul ca dosarul nu a ajuns inca la Judecatorie.Ce sanse am de a scapa?Mai pot obtine inca o suspendare ?Se poate face o contopire la dosare?Se poate acorda inca o suspendare sub supraveghere ?Va rog sa ma ajutati.....
In speranta ca voi obtine un raspuns de la dumneavoastra,
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Avand in vedere faptul ca ati savarsit o noua infractiune in termenul de incercare, conform legii, beneficiul suspendarii conditionate a executarii pedepsei urmeaza a fi revocat.Noua pedeapsa nu se poate contopi cu restul de pedeapsa ramas, ci se va cumula aritmetic cu noua pedeapsa. In cazul revocarii suspendarii primei pedepse , restul de pedeapsa ramas , plus pedeapsa pe care o veti primi pentru a doua infractiune, se va executa in penitenciar.Nu prea vad sanse pentru supendare.
Se va revoca masura suspendării condiţionate a executării pedepsei, ca urmare a comiterii în termenul de încercare a unei infracţiuni intenţionate, si nu se mai poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi nici executarea acesteia la locul de muncă, pentru că toate 3 sunt modalităţi distincte de individualizare a executării pedepsei, iar o nouă individualizare ar aduce atingere autorităţii de lucru judecat.
Va multumesc pentru raspuns,pacat insa ca nu am obtinut unul favorabil din cate se vede.
E clar ca sansele sunt minime.Asi putea totusi sa invoc unele motive medicale ?
Care sunt motivele medicale pe care sa le invocati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidiva - conducere in stare de ebrietate floriancristian floriancristian Buna seara. Am un prieten care acum aproximativ 3 ani de zile a condus in stare de ebrietate... dupa judecata a primit pedeapsa de inchisoare 1 an cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate DTonik DTonik Daca pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate cineva este condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei pe ... (vezi toată discuția)