avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru

Sunt impreuna cu tatal meu (pensionar cu o pensie de aprox 900lei) reclamant reconventional intr-o cauza civila- nulitate act. Actiunea se refera la o portiune de teren care apartine de un imobil in care tatal meu are in proprietate 3/4 iar eu 1/4.
Tatal meu poate beneficia de ajutor judiciar- reducere sau esalonare pentru 3/4 din taxa de timbru care este de aprox. 6000 lei?
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 11:15, 17 Martie 2012
deci...daca reclamant este doar tatal, in cel mai fericit caz se poate obtine ajutor judiciar sub forma esalonarii taxei de timbru sau a injumatatirii ei. (intrucat pensia e cam mare totusi)
daca sunteti amandoi reclamanti, raspunsul este negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara minu minu Buna ziua Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)