avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la locul de munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la locul de munca dupa CCC

buna,in 11 iunie 2012 implineste baietelul meu 2 ani si as avea mai multe intrebari legat de reintoarecerea la locul de munca
- cand ar trebui sa fie prima zi de lucru daca copilul implineste 2 ani in 11 iunie 2012 ( unii zic ca o zi inainte,altii ca cu o zi dupa,iar altii ca in ziua in care implineste copilul 2ani...sunt confuza total )
- cu cat timp inainte sa ma intorc trebuie sa depun o cere la firma ca as vrea sa ma intorc la servici
- firma este obligat sa ma ia inapoi minim 6 luni? unii zic ca a intrat o noua ordonanta prin care se precizeaza ca nu mai este obligat firma sa te reangazeze dupa CIC nici macar 1 zi...d-apoi 6 luni
- daca te ia firma inapoi salarul ti-l poate modifica ma refer la micsorare...ca defapt ar trebui sa ramana salarul cu ce ai intrat in CIC nu?
va rog sa ma lamuriti ca toti vorbesc altceva si incep sa-mi fac deja griji...:(
mersi mult ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: henrietadominik , utilizator 15:22, 17 Martie 2012
1. Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din OUG nr. 111/2010, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

In speta, CCC va inceta in data de 11 iunie 2012 , iar in data de 12.iunie.2012 va veti relua activitatea.

2. Legea nu prevede niciun termen in care trebuie sa faceti cerere de reluare a activitatii .. prin urmare, aceasta poate fi facuta si cu cateva zile inainte de data de 11 iunie.2012.

3. Intrucat ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 nu aveti nicio masura de protectie la revenirea din CCC, astfel incat angajatorul poate decide concedierea dvs ..

4. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei, se prevede in art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
multumesc mult ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere cerere revenire din cic la serviciu lacra1985 lacra1985 Buna seara. Pe 29 februarie 2012 am nascut si pe data de 11 aprilie am intrat in CIC. Pe 29 februarie 2014 se implinesc doi ani si vroiam sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa concediu de maternitate de pana la 2 ani alexandraralea alexandraralea Buna seara, Pe data de 26 mai 2012 am nascut,am optat pt 2 ani de concediu,iar in mai 2014 copilul implineste 2 ani. As vrea sa stiu in ce conditii ma pot ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu de crestere a copilului pana la 2 ani florentina_cfm florentina_cfm Rog cine stie sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari: 1. La 24 septembrie 2012 copilul meu implineste varsta de 2 ani. La ce data trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)