avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte false

doua contracte de vanzare-cumparare ale aceleasi persoane in decursul unui singur an pot avea doua semnaturi diferite complet? Pe primul este drept semnatura o linie asemanatoare copiilor de gradinita iar pe al doilea act a pus amprenta deoarece sa specificat ca nu stie carte.Asadar primul act poate fi atacat in instanta pentru a se anula?
Cel mai recent răspuns: boban81 , utilizator 21:30, 17 Martie 2012
Cine vrea sa atace actul? Partea, sau un tert?

Tertul nu poate. Partea, da, in masura in care in incheierea de autentificare a primului act (daca actul e autentic, deoarece daca e sub semnatura privata nu e act de v/c - presupunand ca obiectul este un imobil) nu s-a facut mentiunea citirii de catre notar a actului si a faptului ca partea este nestiutoare de carte.

Desigur, sunt multe amanunte pe care nu ni le-ati furnizat si care conteaza mult in luarea unei decizii.

cel care a vandut a decedat .Sotia acestuia a ramas mostenitoare prin succesiune a unor terenuri printre care si acel teren pe care la vandut sotul ei cel cu semnatura nu cu amprenta .De existenta acelui act nu sa aflat din 2003 de la incheierea acelui act pana nu batrana a intabulat acel teren si la vandut,pentru ca ea figura cu acel teren la primarie si la cadastru.Acum a apart peresoana cu acel act dar acel teren nu a fost declarat nicaieri timp de 9 ani.Batrana poate ataca acel act?
Pai, daca batrana l-a intabulat si apoi l-a vandut, inseamna ca acel cumparator era, in fapt, doar beneficiarul unei promisiuni de v/c. Din moment ce bunul a iesit din patrimoniul promitentului vanzator (respectiv, al mostenitoarei acestuia), tot ce mai poate face respectivul este sa ceara restituirea pretului platit, daca nu cumva a intervenit prescriptia.

Vedeti, facem fel de fel de supozitii. Pana cand nu vom sti exact care este natura actului (vanzare, promisiune sinalagmatica), pana nu vom sti forma (autentica sau nu), pana nu vom cunoaste continutul acestuia, nu putem decat sa ne dam cu parearea. Mai la obiect, mai pe langa...



este un act de vanzare cumparare in fata unui notar din 2003,act care a iesit la iveala dupa ce batrana la mai vandut odata de buna credinta pentru ca ea nu stia ca sotul ei la vandut in urma cu 9 ani.Cine este proprietarul acestui teren? CU RESPECT VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI.
Proprietar este cel inscris in cartea funciara.

Batrana nu are de ce sa atace actul. Care ar fi interesul ei?

Alte discuții în legătură

Un act de vanzare cumparare in care apare o amprenta, in loc ... Ilinca Banu Ilinca Banu Un act de vanzare cumparare in care apare o amprenta, in loc de semnatura vanzatorului, fara sa se mentioneze motivul pt care persoana nu a putut semna, este ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare catioara catioara Buna ziua, In anul 2006 am cumparat cu factura fiscala de la o societate un imobil pe care l-am achitat cu chitanta. Societatea a intrat in insolventa iar ... (vezi toată discuția)
Vinovat fara vina boban81 boban81 Batrana a mostenit niste terenuri in 2010 de pe urma sotului ei decedat in 2004,mostenire facuta la notariat pe baza actelor de la primarie.Sa-u gasit 3 ... (vezi toată discuția)