avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinovat fara vina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinovat fara vina

Batrana a mostenit niste terenuri in 2010 de pe urma sotului ei decedat in 2004,mostenire facuta la notariat pe baza actelor de la primarie.Sa-u gasit 3 terenuri.Batrana a hotarat anul acesta sa vanda un teren lucru care la si facut.A trimis titlul de proprietate la oficiul de cadastru unde sa verificat existenta terenului si a proprietarului,apoi la intabulat si la vandut prin contract de vanzare-cumparare la notariat.A doua zi dupa vanzare a venit o persoana la primarie cu un contract de vanzare-cumparare al aceluiasi teren act notarial din 2003 vandut de sotul batranei.Cei de la primarie spun ca acel act din 2003 a fost declarat in 2006 dar au omis sa radieze acel teren de la batrana.Am discutat cu un avocat care ma sfatuit ca in cazul in care se ajunge in instanta batrana sa-si recunoasca greseala de la primul termen.Dar care greseala?Nu inteleg.Cu ce a gresit o batrana de 83 ani daca ea nu a stiut de acel act?De ce nu-si recunosc greseala cei de la primarie?De ce proprietarul din 2003 nu a respectat o clauza din contract,ca-si i-a angajamentul sa intabuleze terenul la judecatorie?DE CE? DE CE? DE CE?
Cel mai recent răspuns: boban81 , utilizator 20:18, 28 Martie 2012
A doua vanzare va fi anulata si batrana ar trebui sa isi recunoasca greseala. A gresit pentru ca nu a verificat daca este inca proprietara si in plus imi e greu sa cred ca nu stia ca sotul a vandut terenul cu ceva vreme in urma
dar la cadastru nu sa verificat proprietarul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi proprietari ai aceluiasi teren boban81 boban81 Am intrebat toata saptamana trecuta acelasi lucru ,ma poate lamuri cineva? Am cumparat pe data de 15.03.2012 un teren de la o batrana iar pe data de 16 a ... (vezi toată discuția)
Refuz cu acte boban81 boban81 am cumparat un teren luna aceasta si nu ma pot inregistra la primarie pentru ca cei de acolo sustin ca cineva sa inregistrat cu acelasi teren in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Acte false boban81 boban81 doua contracte de vanzare-cumparare ale aceleasi persoane in decursul unui singur an pot avea doua semnaturi diferite complet? Pe primul este drept semnatura o ... (vezi toată discuția)