avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz cu acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz cu acte

am cumparat un teren luna aceasta si nu ma pot inregistra la primarie pentru ca cei de acolo sustin ca cineva sa inregistrat cu acelasi teren in urma cu cateva zile pe baza unui act de vanzare-cumparare din 2003 .Ce pot sa fac sa inregistrez terenul ,pentu ca am intabularea pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: boban81 , utilizator 20:21, 18 Martie 2012
Cum l-ati cumparat, cu act notarial?? Este imposibil sa fie exact acelasi teren, trebuie sa confruntati actele, documentatia cadastrala etc.
Solicitati inscrierea oficial, prin inregistrarea cererii.Nu se poate ca in urma cu o luna, cand s-a facut verificarea la cartea funciara sa fie totul OK, dar sa existe totusi o intabulare anterioara din 2003.Veti afla de ce vi se rezuza inscrierea.
batrana mi la vandut in urma succesiunii facute in 2010 de pe urma sotului. In 2012 a facut intabularea pe numele ei si mi la vandut mie.In ziua cand am semnat actele de vanzare-cumparare la notariat am fost la primarie sa-l trec pe mine la taxe si impozite pana atunci fiind trecut pe batrana.In acea zi a aparut o alta persoana cu un act de vanzare-cumparare notarial semnat in 2003.Cei de la primarie au trecut ternul pe acea persoana iar pe mine nu mau luat in seama cu toate ca terenul este inscris in carte funciara pe mine.Ce trebuie sa fac acum?
Ceva nu se leaga... cel care a cumparat in 2003 a avut nevoie de 9 ani ca sa vina sa se inscrie in registrul agricol? In toti anii astia, cine a platit impozitul terenului? Daca era proprietar din 2003, de ce nu s-a intabulat in cartea funciara?? Normal dvs. sunteti proprietarul terenului, fiind inscris in Cartea Funciara (intabulat).
Acea persoana a cumparat de la sotul ei doua terenuri.Unul in 2003 cel in cauza pentru care a semnat batranul desi nu stia carte si nu sa consemnat in acte si unul in 2004 in care sa specificat ca nu stie carte si a pus degetul.Terenul din 2004 este trecut de atunci pe acea persoana iar cel din 2003 nu la declarat pana acum.Eu personal cred ca are ceva de ascuns in felul cum sa-u semnat acele acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi proprietari ai aceluiasi teren boban81 boban81 Am intrebat toata saptamana trecuta acelasi lucru ,ma poate lamuri cineva? Am cumparat pe data de 15.03.2012 un teren de la o batrana iar pe data de 16 a ... (vezi toată discuția)
Vinovat fara vina boban81 boban81 Batrana a mostenit niste terenuri in 2010 de pe urma sotului ei decedat in 2004,mostenire facuta la notariat pe baza actelor de la primarie.Sa-u gasit 3 ... (vezi toată discuția)
Intabulare notariala LiviuNeaguIon LiviuNeaguIon Buna seara! Tatal meu impreuna cu unchiul meu au vandut 2 loturi invecinate, mostenite de la tatal lor (bunicul meu) unei rude in anul 2001. Toate bune, ... (vezi toată discuția)