avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doi proprietari ai aceluiasi teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doi proprietari ai aceluiasi teren

Am intrebat toata saptamana trecuta acelasi lucru ,ma poate lamuri cineva? Am cumparat pe data de 15.03.2012 un teren de la o batrana iar pe data de 16 a aparut o persoana care sustine ca ea este proprietarul acelui teren.Batrana sustine ca la dobandit in 2010 prin certificat de mostenitor de la sotul ei decedat in 2004. Batrana la intabulat pe numele ei si mi la vandut mie prin contract de vanzare-cumparare.Cei de la primarie nu vor sa ma treaca cu acel teren in registrul agricol pentru ca sustin ei A FOST O GRESEALA DIN PARTEA LOR CA AU OMIS SA STEARGA DE PE ROLUL BATRANEI ACEL TEREN.Ce pot sa fac acum ?Pe cine sa dau in judecata ? am vreo sansa de castig/?
Cel mai recent răspuns: boban81 , utilizator 18:49, 28 Martie 2012
Cel care pretinde ca este proprietar figureaza cumva in CF? Exista cumva doua carti funciare pentru acelasi teren?

Expunerea dumneavoastra este cam neclara. Sau, cel putin incompleta.

La primarie da la cadastru au gasit-o pe batana proprietara
faptul ca nu au trecut pe altcineva pe rol la primarie nu are nici o relevanta. rolul nu e act de proprietate. cand ati cumparat terenul notarul a scos extras de carte funciara si intrucat acolo figura cea de la care ati cumparat de aceea va incheiat contractul de vanzare cumparare. ulterior notarul presupun ca v-a intabulat si dvs la cartea funciara contractul de vanzare cumpare si ca urmare vi s-a eliberat o incheiere de intabulare. Daca era altcineva proprietar nu se puteau urma acesti pasi. ca urmare cei de la primarie fac un abuz, atat timp cat dvs aveti aceste acte, si ca urmare impotriva lor trebuie sa faceti reclamatie si daca tot refuza ii dati in judecata.
Cei de la primarie spun ca proprietarul din 2003 la declarat in 2006 dar ei au uitat sa-l stearga de pe rolul batranului astfel ca in 2010 acesta a fost gasit pe certificatul de mostenitor
Domnule, ne livrati farame de date si fapte. Cu lingurita. Cum vreti sa obtineti un raspuns?

Alte discuții în legătură

Refuz cu acte boban81 boban81 am cumparat un teren luna aceasta si nu ma pot inregistra la primarie pentru ca cei de acolo sustin ca cineva sa inregistrat cu acelasi teren in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Vinovat fara vina boban81 boban81 Batrana a mostenit niste terenuri in 2010 de pe urma sotului ei decedat in 2004,mostenire facuta la notariat pe baza actelor de la primarie.Sa-u gasit 3 ... (vezi toată discuția)
Redeschidere succesiune gabydcg gabydcg Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in ... (vezi toată discuția)