avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... .. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

.. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program vizita minor

..in urma unui divort cu minori , in care s-a stabilit un progrm vizita minori , mama fiicei mele ( intelectual ) nu respecta programul de vizita minor , de aproape 2 ani !
..in urma unei plangeri , instanta de judecata ...a stabilit ..inceperea urmaririi penale pentru nerespectare programului vizita , dar , cum .. parchetul si .. procurorii ..serversc ... interesele .. infractorilor .. a .. dat ....NUP ...!
.. de aproximativ... 1 an ... mama fiicei mele , ( inteletual ) .. se zice . o influenteaza negativ in timp ce ea nu ingaduie respectarea programului vizita minor , timp in care mi-am indeplinit cu varf si indesat atributiunile ... morale si ..legale de tata ! .. ce-i de facut , importriva unei astfel de ... ,,mame '' .si ..situatii ...????
..va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 12:58, 19 Martie 2012
Apelati la un executor judecatoresc, iar daca mama copilului refuza sa respecte sentinta puteti depune o noua plangere.

In alta ordine de idei, puteti cere exercitarea autoritatii parintesti in comun, in conformitate cu prevederile Noului Cod Civil, precum si schimbarea programului de vizitare intr-unul mai extins.
..nu am apelat la un executor judecatoresc , pentru ca , aceasta actiune consider ca este .. anormala , dat fiind faptul ca , mama fiicei mele este cadru didactic si .... nu doresc ca , copilul meu sa adopte o actiune in urma unei .. presiuni ... a unui executor judecatoresc !...
...este suficient abuzul care-l exercitaa mama ei fata de ea .... !!!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
tutu12, utilizator
Sa stiti ca daca nu urmati caile legale va veti afla in aceeasi situatie si peste 5 ani.
Chiar daca poate parea dura o asemenea atitudine este fireasca.
Ar fi recomandabil sa aveti si avocat angajat deoarece singur va fi greu sa va descurcati.
... aveti dreptate , domnule avocat , dar mi se pare un abuz emotional foarte mare asupra copilului , apeland la un executor judecatoresc !
... sincer nu consider asta .. ultima solutie , oricum , copilul fiind sub influenta mamei , poate sa-si exprime refuzul .. , fapt ce decurge din atitudine mamei ...!
... n-am dreptate ??????
Daca este vorba de custodie comuna va pot da o veste buna, in sensul ca Asociatia Romana pentru Custodie Comuna (ARPCC) lucreza la un proiect de modificare a Legii nr.272/2004 cu privire la stabilirea unor repere care sa ajute in definirea interesului superior al copilului. La proiect lucreza o echipa de avocati si mediatori, care incerca sa aiba in vedere nevoile copilului dar si capcitatea parintilor de a raspunde acestor nevoi.

Incercati sa contactati si Asociatia T.A.T.A. (Alinta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor, au si ei un proiect interesant.....si experienta in cazuri similare cu al dvs.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Buna seara! cum se poate proceda in situatia in care printr-un ... Lacramioara Bordea Lacramioara Bordea Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care printr-un act judecatoresc obtinut \"pe relatii\", in care s-au musamalizat aspecte , implicat involuntar ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces la vizita minor in custodie comuna ANI_MIKY ANI_MIKY Buna ziua, am urmatoarea problema. In urma divortului s-a dispus custodia comuna a parintilor cu plata pensiei alimentare de catre tata si domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)